Rachel bouwde een ‘Hamastunnel’ om aandacht te vragen voor de gegijzelden

In het nieuws horen we vaak over de honderden kilometers Hamastunnels, waarin de gegijzelden worden gevangen gehouden, nu al 325 dagen. Rachel Meijler’s neefje Laor werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen, maar dagenlang was zijn lot onzeker. Ze maakte een kunstproject over de Hamastunnels om aandacht te vragen voor het lot van de gegijzelden.

En vanuit Rusland vonden vandaag in heel Oekraïne grootschalige luchtaanvallen plaats. Ook onze medewerkers ter plaatse ondervinden daarvan de gevolgen. Een interview met teamleider Koen Carlier in Oekraïne over de laatste stand van zaken.

Rachel Meijler

Rachel Meijler is kunstenares en was met haar dochter onlangs op het ‘plein van de ontvoerden’ in Tel Aviv. Daar was een Hamas-tunnel nagebouwd door de Israëlische kunstenaar Roni Levavi, waar je doorheen kon lopen. Rachel: “Dit was de eerste keer dat ik een kunstinstallatie meemaakte, waar ik zelf kon voelen hoe het is om in zo’n tunnel te zijn. Ik kon me beter inbeelden wat de gegijzelden al zo lang moeten doormaken. Ik hoorde geluid van bombardementen, het was er druk en benauwend. Toen dacht ik: dit moet de rest van de wereld ook zien, want veel mensen lijken te vergeten dat er nog steeds 132 mensen gekidnapt zijn, waaronder vrouwen, kinderen en ouderen.”

De bouw van de tunnel

Samen met Roni Levavi en met steun van Christenen voor Israël, diverse organisaties en veel vrijwilligers begon Rachel Meijler in Nederland met de bouw van de tunnel. De installatie is gebouwd in een oplegger, en is daardoor mobiel. Rachel: “Daarmee gaan we de komende maanden Europa door reizen. We hebben al aanvragen voor Den Haag, Rotterdam en Utrecht, maar ook vanuit Brussel, Parijs en München. De bedoeling is dat mensen gaan nadenken: wat zou jij doen als je kind gekidnapt is? Elk mens ter wereld zou gek worden. Het is een verbindende vraag, geen polariserende vraag. Mijn hoop is dat mensen door dit project te bezoeken dichter bij elkaar zullen komen”.

Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland en wereldwijd bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Haar boodschap naar de kerken is dat de gemeente van Jezus Christus niet in de plaats van Israël is gekomen, maar dat er nog verschillende belangrijke beloften voor Israël in de nabije toekomst zullen worden vervuld.

Steun

Wilt u deze en onze andere educatieve activiteiten mede mogelijk maken? En zo de boodschap van Gods trouw aan Israël verder verspreiden onder christenen in Nederland?
Doneer dan online: Maak een gift over

Online winkelen in Israël?

Ga dan naar de webshop en bekijk het complete assortiment.

Auteur: Christenen voor Israël
Web: www.cvi.nl
Foto: Christenen voor Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies