Prof. dr. Afshin Ellian: Hezbollah wordt bestuurd door Iran

Afgelopen zondag viel de terreurgroep Hezbollah Israël aan met honderden raketten. De gevolgen voor Israël waren vrij beperkt, maar hadden nog veel groter kunnen zijn. Al maanden voert Hezbollah een schaduwoorlog in het noorden van Israël, die in directe relatie staat met de oorlog in Gaza. Wat is het grotere plaatje van de oorlog tussen Israël en terroristische groeperingen zoals Hamas en Hezbollah? Welke rol speelt Iran? We spreken erover met prof. dr. Afshin Ellian, zelf afkomstig uit Iran en hoogleraar aan de Universiteit van Leiden.

Afshin Ellian

Prof. mr. dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is momenteel hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Tevens is hij voorzitter van de afdeling Encyclopedie en Plaatsvervangend Wetenschappelijk Directeur van het Instituut voor Metajuridica bij de Universiteit Leiden. Prof. Ellian heeft een aantal gedichtenbundels op zijn naam staan.

In 2005 werd hij hoogleraar Sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit aan de Universiteit van Leiden. Hij schreef columns voor NRC Handelsblad en voor EWmagazine.nl schrijft hij wekelijks een weblog onder meer over de idealen en vrijheden van de Westerse cultuur. Eerder schreef hij voor deze site weblogs samen met Leon de Winter.

Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland en wereldwijd bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Haar boodschap naar de kerken is dat de gemeente van Jezus Christus niet in de plaats van Israël is gekomen, maar dat er nog verschillende belangrijke beloften voor Israël in de nabije toekomst zullen worden vervuld.

Steun

Wilt u deze en onze andere educatieve activiteiten mede mogelijk maken? En zo de boodschap van Gods trouw aan Israël verder verspreiden onder christenen in Nederland?
Doneer dan online: Maak een gift over

Online winkelen in Israël?

Ga dan naar de webshop en bekijk het complete assortiment.

Auteur: Christenen voor Israël
Web: www.cvi.nl
Foto: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies