Amir Tsarfati: Het zijn een paar geweldige dagen geweest in Israël

Amir Tsarfati: Shalom vanuit Europa, op de terugreis van vakantie! Wat zijn het een paar geweldige dagen geweest in Israël. De IDF heeft de eerste levende gijzelaar gered uit de ondergrondse tunnels van Hamas in Gaza. En wat zo bijzonder is? Het gaat om een Arabische moslim.

Qaid Farhan Alkadi was op 7 oktober op zijn werk in een pakhuis in kibboets Magen toen hij werd ontvoerd door terroristen van Hamas. Langer dan tien maanden werd hij vastgehouden, slecht gevoed en mishandeld. Maar toen ontdekten IDF- en Shin Bet-troepen die in de tunnels opereerden hem en brachten hem in veiligheid. Heel Israël viert nu feest!

Natuurlijk meldde Hamas al snel dat ze hem hadden vrijgelaten, maar dat is niet wat de IDF of Alkadi zelf zegt. De bedoeïen berichtte nadrukkelijk over de wrede behandeling die de gijzelaars ondergaan en hij smeekte de Israëlische regering om alles te doen wat nodig is om hen vrij te krijgen. Het duurde niet lang voordat hij de kans kreeg om contact te hebben met de top van de Israëlische regering. Premier Benjamin Netanyahu zelf belde Alkadi op om hem te feliciteren en zijn vrijlating te vieren met de woorden: ‘Onze broeder is thuisgekomen! Onze broeder is teruggekeerd!’

Dit is wat de antisemieten die tegen Israël zijn en de oorlog bekritiseren niet begrijpen. Israël maakt er geen raciale oorlog van. Ze vechten niet tegen de Arabieren of, meer specifiek, tegen de Palestijnen. Israël vecht tegen de terreurgroep Hamas. Gedurende de hele oorlog hebben ze hun uiterste best gedaan om burgers te waarschuwen voor de acties die ze zouden gaan ondernemen om de terroristische kanker met wortel en tak uit te roeien. Geen enkele andere natie heeft ooit zo veel gedaan om onschuldigen te beschermen. Zijn er burgers gedood en gewond? Helaas wel. Maar dat komt doordat Hamas de Palestijnse bevolking blijft gebruiken als menselijk schild, of het nu in woonwijken, scholen of ziekenhuizen is.

In het zuiden vecht Israël tegen Hamas. In het noorden vecht Israël tegen Hezbollah. Op de Westelijke Jordaanoever vecht Israël tegen beide terreurorganisaties, met daarnaast nog onder andere de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ). Daarentegen vechten de terroristen in al die gebieden tegen de Joden. Zij zijn de werkelijke racisten. De demonstranten over de hele wereld maken dit ook raciaal. We vechten niet tegen de Arabieren. Maar deze terroristen en antisemieten vechten tegen het Joodse volk. Dat is het verschil tussen hen en ons.

Helaas voor hen heeft God duidelijk gemaakt dat Israël tot doelwit nemen geen heilzame keuze is. Zelfs toen Hij andere naties toestond om de Joden kwaad te doen, was dat slechts voor een periode en met een doel. Zodra die tijd voorbij was, stonden Zijn armen wijdopen voor Zijn berouwvolle volk, maar was Zijn hand tegen de naties die hun zondige neigingen uitleefden om Israël te vervolgen. Zowel het Joodse volk als de Gemeente kunnen grote troost putten uit de wetenschap dat God hen die Hij de Zijnen noemt nooit volledig de rug toekeert.

Het Midden-Oosten en de wereld

Operation Summer Camps

Terwijl de media zich hebben geconcentreerd op de oorlog in Gaza en de gevechten in het noorden, is er een derde front waar minder over wordt gesproken. Terroristische aanvallen door Arabieren vanuit de Westelijke Jordaanoever zijn sinds 7 oktober exponentieel toegenomen – de meeste (maar niet alle) worden toegeschreven aan Hamas, de PIJ of de Al-Aqsa Martelaren Brigade (AAMB). Woensdag nam de IDF het initiatief om die activiteit te beteugelen door het uitvoeren van Operation Summer Camps. Dit is de grootste operatie in Judea en Samaria in twintig jaar en is gericht tegen de Iraanse inspanning om terroristen op de Westelijke Jordaanoever te bewapenen en te trainen. Sinds woensdagochtend zijn er al tien terroristen gedood en elke dag worden er meer uitgeschakeld. Zoals altijd neemt de IDF voorzorgsmaatregelen om burgers te beschermen. Voordat de actie begon, werden de bewoners van het vluchtelingenkamp Nur Shams in Tulkarm gewaarschuwd om te evacueren, zodat ze de komende actie konden vermijden. We kunnen niet toestaan dat de terroristen nog een 7 oktober-bloedbad aanrichten vanaf de Westelijke Jordaanoever. Zelfs nadat we Libanon zijn binnengetrokken, moeten we ervoor zorgen dat Judea, Samaria en de noordelijke Jordaanvallei een extreem hoge prioriteit blijven behouden.

Hezbollah slaat terug

Zondag vroeg lanceerde Hezbollah de aangekondigde aanval over de zuidgrens en de Israëli’s betaalden een hoge prijs. Dat wil zeggen, de Israëlische kippen. In een groot spervuur werden 230 raketten en 20 drones afgevuurd op Israël – de raketten naar het noorden en de drones naar het midden. Helaas voor Hezbollah misten de vliegende explosieven de militaire faciliteiten waarop ze gericht waren. In plaats daarvan bliezen ze een kippenhok op. We wachten nog steeds op een veroordelende reactie van PETA (CN: een dierenrechtenorganisatie).

Het feit dat alleen pluimvee werd getroffen door de schamele poging weerhield Hezbollah er niet van om een overwinningsrondje te maken. In een toespraak na de aanval beweerde Hassan Nasrallah, het hoofd van de terreurgroep, triomfantelijk dat ze twintig raketten meer hadden afgevuurd dan oorspronkelijk de bedoeling was. Dat is moeilijk te geloven. Hezbollah plande zijn aanval om 05.00 uur ’s ochtends. Toen het IDF dit vernam, stuurde het om 04.30 uur honderd Israëlische gevechtsvliegtuigen de noordgrens over naar Libanon, waar ze tweehonderd lanceerplaatsen raakten voordat daar vandaan de raketten konden worden afgevuurd. Zonder deze actie zouden er hoogstwaarschijnlijk meer dan alleen kippen zijn omgekomen. Na de aanval van Hezbollah bestookte Israël de plaatsen van de terreurgroep met grote luchtaanvallen. Deze aanvallen gingen de hele week door en waren vooral gericht op de regio Baalbek.

De strijd in Gaza

De strijd in Gaza gaat door. De vijand heeft zich diep verschanst en er zijn honderden kilometers aan tunnels. Terwijl Israël tegelijkertijd bovengronds en ondergronds vecht, moeten de soldaten ongelooflijk voorzichtig zijn. Ten eerste worden er duizenden kwetsbare burgers gebruikt als menselijk schild. Maar ten tweede worden er nog steeds 103 gijzelaars vastgehouden, hoewel van 33 van hen de dood is bevestigd. Volgens een rapport van de Jewish Chronicle omringt Yahya Sinwar, de Hamasleider in de Gazastrook en de nieuwe voorzitter van het politieke bureau van de terroristische organisatie, zich met 22 geboeide gijzelaars. Israël zou verschillende kansen gehad hebben om hem uit te schakelen, maar heeft zich ingehouden vanwege het risico voor de gijzelaars.

De VS waarschuwen voor Iraanse dreiging tegen Israël

We hebben ons allemaal afgevraagd wanneer Iran zijn vergelding zal uitoefenen tegen Israël voor de gerichte moord op Ismail Haniyeh, de voorzitter van het politieke bureau van Hamas, in Teheran. De ayatollahs dreigen er al weken mee en dit hangt als een zwaard boven het hoofd van de Joodse staat. Nu heeft John Kirby, woordvoerder nationale veiligheid van het Witte Huis, gezegd dat het binnenkort zou kunnen gebeuren, en Iran gewaarschuwd om de uitvoering van hun plan te heroverwegen. ‘Onze boodschap aan Iran is consistent, is consistent geweest en zal consistent blijven,’ zei hij. ‘Eén, doe het niet. Er is geen reden om dit te laten escaleren. Er is geen reden om mogelijk een regionale oorlog te beginnen. En nummer twee, we zullen bereid zijn om Israël te verdedigen als het zover komt.’

Oekraïne vs. Rusland

Oekraïne blijft Rusland binnendringen en gebruikt drones om diep in de vijandelijke natie te komen. Woensdag viel het de waterkrachtcentrale in Ryazan aan, ongeveer 200 km van Moskou. Rusland vecht op grote schaal terug. Maandag lanceerden de Russen 127 raketten en 109 aanvalsdrones gericht op de energie-infrastructuur van Oekraïne. Minstens vier mensen werden gedood en in Kiev werden zeven of meer explosies gemeld. Eén raket raakte de weg boven de waterkrachtcentrale van Kiev. Als die centrale grote schade oploopt, kan dat ernstige overstromingen in en rond Kiev betekenen.

Frankrijk arresteert Pavel Durov van Telegram

In een actie die de voortdurende verslechtering van de vrijheid van meningsuiting in Europa illustreert, werd Pavel Durov, oprichter en CEO van Telegram, zaterdag in Parijs gearresteerd door de Franse politie. De aanklacht tegen hem is dat zijn socialmediaplatform wordt gebruikt voor illegale activiteiten, waaronder drugshandel en kinderporno. De actie van de Franse autoriteiten veroorzaakte een vuurstorm van protest door voorstanders van vrije meningsuiting, terwijl tegenstanders van vrije meningsuiting dachten: oef, ik ben blij dat het de Fransen waren die het deden. Op woensdag werd hij vrijgelaten uit zijn tijdelijke hechtenis, maar dat betekent niet dat al zijn problemen voorbij zijn. Hij werd onmiddellijk voor de rechter gebracht voor verhoor, terwijl wordt besloten of hij in staat van beschuldiging wordt gesteld. Als hij formeel in staat van beschuldiging wordt gesteld, kan hij meteen weer in hechtenis worden genomen. Ik ben heel benieuwd of Rusland, Saint Kitts en Nevis of de Verenigde Arabische Emiraten, waarvan hij – naast de Franse – ook de nationaliteit heeft, druk zullen uitoefenen voor zijn vrijlating.

De bediening

Operation Extended Hand werd onze missie nadat we ons bewust waren geworden van de bijzonder moeilijke economische situatie waarmee onze partners in Israël te maken hebben sinds de verschrikkelijke terreuraanslagen van 7 oktober 2023. Veel kleine Israëlische ondernemers zijn sterk afhankelijk van consistent toerisme om hun gezinnen te kunnen onderhouden. Tragisch genoeg is er sinds de aanslagen bijna geen toerisme meer geweest. Onze partners in Israël bestaan uit juweliers die op bestelling gemaakte  sieraden verkopen, cadeau-aanbieders, cosmeticaspecialisten, een reisleider en een professionele buschauffeur. Ze zullen allemaal enorm gezegend zijn door jullie vrijgevigheid in deze moeilijke tijd. Je doet rechtstreeks zaken met hen, zodat wij van Behold Israel er helemaal buiten kunnen blijven. Bij voorbaat hartelijk dank dat je ons wilt helpen bij deze missie om een hand uit te steken naar hen die dat het meest nodig hebben.

Bedankt voor jullie liefde, gebeden en steun. Volgende week hoop ik jullie weer te schrijven vanuit Israël. Tot dan: moge God jullie allemaal zegenen.

In de verwachting van Zijn komst,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze nieuwsbrief is vertaald door de redactie van Christelijk Nieuws vanuit de Nieuwsupdate van Amir van donderdag 29 augustus 2024.
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen – Jerusalem

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati
X / Twitter: x.com/beholdisrael

Nieuw boek van Amir Tsarfati

De Nederlandse vertaling van Discovering Daniel is onlangs verschenen bij Het Zoeklicht onder de titel Op reis door Daniël. Paperback, 278 pagina’s, ISBN 9789064514289, prijs € 19,95. Bestellen: Het Zoeklicht

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies