GZB zendt Herman en Anneloes Meijer uit naar Costa Rica

Zondag 1 september zijn Herman en Anneloes Meijer namens de GZB én vanuit de Hervormde Gemeente Herwijnen uitgezonden naar Costa Rica. Zij kijken terug op een prachtige dienst waarin Herman ook werd bevestigd tot predikant met een bijzondere opdracht. In Costa Rica gaat Herman lesgeven aan ESEPA, een interkerkelijk seminarie voor (toekomstige) predikanten. Ook hoopt hij lokale gemeenten te ondersteunen bij het opzetten van diaconale projecten. Anneloes gaat aan de slag bij Fundación Génesis. Deze organisatie helpt terminale kankerpatiënten, kinderen die leven in armoede, daklozen en prostituees.

Herman en Anneloes: “Wij gaan naar Latijns-Amerika. In het verlangen dat we mogen bijdragen aan Gods Koninkrijk en aan Zijn wereldwijde kerk. In het verlangen dat onze zending bij jullie allemaal ook een verlangen losmaakt of verder aanwakkert om in dat Koninkrijk je eigen roeping te verstaan. Dat we elkaar zo inspireren. En dat door ons allemaal heen God Zijn Kerk plant, Zijn Koninkrijk bouwt en mensen met waardevolle zielen inwint met Zijn Liefde en Vrede. Want deze wereld, en ook wij hebben Jezus nodig.”

GZB is dringend op zoek naar nieuwe zendingswerkers

De GZB is dankbaar voor deze uitzending. Maar tegelijk is de GZB dringend op zoek naar meer zendingswerkers. Er zijn verschillende vacatures waar het moeilijk is om geschikte mensen voor te vinden. Er wordt onder andere gezocht naar een docent voor Zuid-Soedan. De GZB hoopt dat er iemand is die zich geroepen voelt om juist ook in een land dat getekend is door armoede en geweld mee te helpen bij de opleiding van een nieuwe generatie predikanten en christelijke docenten. Een overzicht van alle vacatures van de GZB is de vinden op www.gzb.nl/allevacatures.

Infobijeenkomst 9 november 2024

Speciaal voor mensen die zich afvragen of een uitzending naar het buitenland iets voor hen is, organiseert de GZB zaterdagmorgen 9 november een informatiebijeenkomst. Een zendingswerker vertelt over de mooie, maar ook de uitdagende kanten van het leven in het buitenland én er is alle ruimte om vragen te stellen. Zie voor meer info en om je aan te melden op www.gzb.nl/zendmij.

Foto

Aan de handoplegging na de uitzending namen deel (vlnr): ouderling A. Ruitenburg (namens de thuisfrontcommissie), ds. J.A. Haasnoot (namens de GZB), ds. W.M. Roseboom (namens de uitzendende gemeente)

Over de GZB

Het is het verlangen van de GZB om mensen over de hele wereld te bereiken met het Evangelie. We willen werken aan gemeenten waar iedereen welkom is, waar mensen groeien in geloof, waar oog is voor elkaar en voor kwetsbare groepen in de samenleving.

Kijk voor meer informatie op www.gzb.nl
Foto: GZB
Auteur: Gerdi van Eck

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies