Joanne Nihom weigert bitter te worden: Verzoening is mogelijk

Arabieren en Joden, Druzen en bedoeïenen die in vrede samenwonen. Dit ideaal lijkt soms ver weg: de polarisering in Israël is groter dan ooit. Toch is verzoening mogelijk, vindt Joanne Nihom, schrijfster en journaliste. Ze woont vlakbij de grens met Libanon en zet zich al jaren in voor ontmoeting tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Israël. Een gesprek over de dreiging van Hezbollah en over verzoening tussen Joden en Palestijnen.

Joanne Nihom:

‘Ik woon sinds dertien jaar in Israël, in het noorden van het land, in een Joods dorp. Onze buurdorpen worden bewoond door Arabieren en Druzen en daar doe ik mijn boodschappen en heb ik vrienden wonen. Ik ben freelance journalist en zie het als mijn ‘missie’ om het andere Israël te laten zien. Een gebied waar co-existentie tussen Joden, Arabieren en Palestijnen zorgt voor vrede op menselijk niveau.’

‘Ik schrijf graag over dat wat in de media niet zo snel is terug te vinden. Zo woon ik sinds 2005 in Israël. Mijn verhalen over dit land vertellen hoe de verschillende bevolkingsgroepen elkaar ontmoeten. Over de raaklijnen. Een palet aan verhalen en initiatieven die laten zien dat veel Israëli’s en Palestijnen hun (voor)oordelen opzijzetten en vrede najagen. Ook vandaag! En ook de ingewikkeldheid om als Joodse vrouw te blijven geloven in de goedheid van de mens. Er is geen sprake van grijs of zwart, zelfs niet van lichte varianten.’

Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland en wereldwijd bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Haar boodschap naar de kerken is dat de gemeente van Jezus Christus niet in de plaats van Israël is gekomen, maar dat er nog verschillende belangrijke beloften voor Israël in de nabije toekomst zullen worden vervuld.

Steun

Wilt u deze en onze andere educatieve activiteiten mede mogelijk maken? En zo de boodschap van Gods trouw aan Israël verder verspreiden onder christenen in Nederland?
Doneer dan online: Maak een gift over

Online winkelen in Israël?

Ga dan naar de webshop en bekijk het complete assortiment.

Auteur: Christenen voor Israël
Beeld: VideoStill YouTube
Web: www.cvi.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies