De God van Abraham, Izak en Jakob

Overdenking van Amir Tsarfati – Mijns inziens is de belangrijkste eindtijdprofetie de herleving van Israël en de herleving van de vijgenboom. In de Bijbel wordt Israël beschreven als drie verschillende soorten bomen: de wijnstok, de vijgenboom en de olijfboom. Elk van deze bomen stond symbool voor iets anders.

De wijnstok stond symbool voor de geestelijke voorrechten van Israël. De vijgenboom was een symbool van Israëls nationale voorrechten, en daarom de geboorte van Israël als natie. Ze waren nog steeds het volk van God, Hij zorgde nog steeds voor hen, maar er was geen herleving als een natie in het land. Dus de nationale voorrechten zijn de vijgenboom, en de religieuze voorrechten zijn de olijfboom. Die olijfboom had diepe wortels, de wortels van Abraham, Izak en Jakob. God zegt: ‘Ik ben de God van Abraham, de God van Izak en de God van Jakob. Dit is voor eeuwig Mijn Naam’ (Exodus 3:15).

Dus als iemand tegen je zegt: ‘O, maar wij, moslims, geloven in dezelfde God als jullie. Wij geloven in de God van Abraham’, vraag hem dan of hij ook in de God van Izak en Jakob gelooft, want dat is de volledige Naam van onze God. En als hij stopt bij Abraham, dan gaat het niet om dezelfde God!

Het uitspruiten van de vijgenboom

14 mei 1948 was een dag van grote profetische betekenis omdat daarmee de laatste mars begon naar het einde van het tijdperk van de Gemeente en het begin van de 70e jaarweek van Daniël. In Mattheüs 24:32 zei Jezus over de vijgenboom: ‘wanneer zijn tak al zacht wordt en de bladeren uitspruiten’. Het Griekse woord dat vertaald is met ‘zacht’, betekent ‘vol sap’ dat de voedingsstoffen naar de bladeren vervoert waardoor de boom vrucht kan gaan dragen.

De satan is goed op de hoogte van de opeenvolging van gebeurtenissen die tijdens de laatste dagen zullen plaatsvinden, en zijn inspanningen zijn erop gericht om de vijgenboom te vernietigen voordat deze de vrucht zal dragen van Zacharia 12:10, waar staat: ‘Maar over het huis van David en over de inwoners van Jeruzalem zal Ik de Geest van de genade en van de gebeden uitstorten. Zij zullen Mij aanschouwen, Die zij doorstoken hebben. Zij zullen over Hem rouw bedrijven, als met de rouwklacht over een enig kind; en zij zullen over Hem bitter klagen, zoals men bitter klaagt over een eerstgeborene.’

Geestelijke misleiding

De vijand heeft dit geprobeerd door middel van de Holocaust en het huidige en groeiende antisemitisme over de hele wereld. Maar hij heeft dit ook ‘intern’ gedaan door middel van geestelijke misleiding, waarbij hij sommigen ervan heeft overtuigd dat de Gemeente het nieuwe Israël is, terwijl hij anderen ervan heeft overtuigd dat de Bijbel vervalst is en dat er nu een ‘nieuw en verbeterd’ woord van God is gekomen. Dit laatste is wat de mormonen en moslims hebben gedaan. Ze gebruiken bekend klinkende termen, maar geven er een heel andere betekenis aan. De mormonen gebruiken de naam Jezus, maar hun Jezus is de geestelijke broer van Lucifer en beiden zijn de nakomelingen van een voormalig mens van een andere planeet die een god werd. Zelfde termen, ander woordenboek. De moslims hebben een persoon die ze Isa noemen en van wie ze zeggen dat het de Jezus van de Bijbel is. Ze beweren dat hij uit een maagd geboren is en wonderen heeft verricht, maar dat hij niet aan het kruis is gestorven voor de zonden van de wereld. Dit betekent dat de Jezus van de islam niet de Jezus van de Bijbel is.

Daarom zijn de geslachtsregisters in de Bijbel zo belangrijk. Lukas 3 vermeldt het geslachtsregister van Jezus dat helemaal teruggaat tot op Adam: via David, Isaï en Boaz, en verder via Jakob, Izak en Abraham, tot uiteindelijk helemaal tot op Adam.

Genesis 17:15-19

‘Verder zei God tegen Abraham: U moet uw vrouw Sarai niet meer Sarai noemen, maar haar naam zal Sara zijn. Want Ik zal haar zegenen, en u ook uit háár een zoon geven; ja, Ik zal haar zo zegenen dat zij tot volken zal worden; er zullen koningen van volken uit haar voortkomen.
Toen wierp Abraham zich met zijn gezicht ter aarde en lachte. Hij zei in zijn hart: Zal bij een honderdjarige een kind geboren worden en zal Sara, die negentig jaar is, baren? En Abraham zei tegen God: Och, zou Ismaël voor Uw aangezicht mogen leven!
God zei: Integendeel, uw vrouw Sara zal u een zoon baren en u moet hem de naam Izak geven. Ik zal Mijn verbond met hem maken, tot een eeuwig verbond voor zijn nageslacht na hem.’

De Heer zei dat Hij Zijn eeuwigdurend verbond niet met Ismaël zou sluiten, maar met Izak en zijn nakomelingen. Hoe weten we dat dit nu nog steeds waar is? De nakomelingen van Abraham via Izak en Jakob zijn terug in hun nationale thuisland, precies zoals de Bijbel dat heeft voorzegd. En dat betekent dat Israël op het punt staat de vrucht te dragen van het leren kennen van hun Messias aan het einde van de grote verdrukking, en dat de opname op het punt staat een einde te maken aan het tijdperk van de Gemeente.

Ja, kom spoedig, Heer Jezus!

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze nieuwsbrief is vertaald door de redactie van Christelijk Nieuws vanuit de Bijbelse overdenking van Amir van maandag 16 september 2024.
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen 

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Nieuw boek van Amir Tsarfati

De Nederlandse vertaling van Discovering Daniel is verschenen bij Het Zoeklicht onder de titel Op reis door Daniël. Ons leven en de toekomst liggen in Gods hand. De wereld verkeert in grote chaos, maar dit hoeft ons niet ongerust te maken. Het Bijbelboek Daniël schetst een levendig beeld van de vele manieren waarop God ons leven en de wereldgebeurtenissen leidt, en dat geeft ons reden tot hoop. Op reis door Daniël moedigt ons aan om met vertrouwen in Gods soevereiniteit en liefde te leven, zolang wij nog op aarde zijn.

Paperback, 278 pagina’s, 
ISBN 9789064514289, 
prijs € 19,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies