EU mag niet wegkijken voor lot vervolgde christenen in Nigeria

Straatsburg – Bert-Jan Ruissen ontving woensdag in Straatsburg een delegatie van Stichting Mercy Nigeria. De heer Jagat Mohandas fietste vanuit Nederland naar Straatsburg om aandacht te vragen voor het lot van vervolgde christenen in Nigeria. Met de fietstocht haalde hij ook geld op voor het werk van de stichting. Het laatste stukje, vanaf de Straatsburgse kathedraal tot aan het Europees Parlement, fietste Bert-Jan Ruissen met hem mee.

Teunis Rijneveld en Bert-Jan Ruissen in Europees Parlement

In het Europees Parlement vertelde de oprichter van Stichting Mercy Nigeria, Teunis Rijneveld, meer over de situatie van christenen aan de aanwezige Europarlementariërs. Nigeria is een land met grote problemen, onveiligheid, corruptie en ook een overheid die het voor christenen vrijwel compleet laat afweten. Naar schatting zijn er de afgelopen vier jaar 16.000 christenen vermoord.

Teunis Rijneveld, Bert-Jan Ruissen, Carlo Fidanza en Tobiasz Bocheński in EP

Bert-Jan Ruissen: ‘’In het Europees Parlement vraag ik regelmatig aandacht voor de situatie in Nigeria en vervolgde christenen elders. Na de verschrikkelijke aanval met kerst 2023 nam het parlement mijn resolutie aan om Nigeria te manen in te grijpen. De EU mag niet wegkijken en moet druk blijven uitoefenen.’’

Auteur: Hélène Gooijers
Web: www.eurofractie.sgp.nl
Beeld: SGP

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies