Vrouwelijke kerkleiders van over de hele wereld komen naar Meppel

Ruim 20 buitenlandse vrouwen komen van 4 tot en met 14 oktober naar Meppel. Ze doen mee aan een Internationale Conferentie die mission-organisatie Verre Naasten en vrouwenbeweging LUME samen organiseren. De conferentie wordt gefinancierd door stichting Pharus. Deze vrouwen hebben in hun kerk een ‘aanjaagfunctie’ of leidinggevende positie en vervullen een belangrijke rol in de geloofstoerusting van bijvoorbeeld kinderen.

De deelnemers volgen een intensief programma over hoe je als christelijke vrouw in je eigen omgeving kunt bijdragen aan de maatschappij. Het thema van de conferentie is: ‘Schijn Gods licht op de plek waar Hij je plaatst’. De inspiratie voor het thema komt uit Jesaja 60:1-3. Op de beide zondagen 6 en 13 oktober zijn de conferentiedeelnemers te gast in ruim 40 ontmoetingsdiensten in diverse kerken, verspreid over het hele land. Ze overnachten dan bij een gastgezin zodat ze iets kunnen proeven van het gewone leven in Nederland en van onze cultuur.

Persoonlijke ontmoetingen

Binnen het intensieve programma is veel ruimte voor persoonlijke ontmoetingen, waarin ook de verschillende sprekers en workshopleiders zullen participeren. Zo zijn er lezingen en workshops van Paulien Vervoorn, Marike Blok en Betty Langeler. Tijdens een excursie naar Reeuwijk gaan de vrouwen op bezoek bij Stichting Geloofsinburgering. Op zaterdag 12 oktober staat de vrouwenconferentie ‘Rise and Shine’ in Amersfoort-Vathorst op het programma. Het is mogelijk hierbij te zijn.

Opgeven kan via wijzijnlume.nl/events/conferentie/
Verre Naasten: www.verrenaasten.nl
Auteur: Rosanne de Boer
Lume: www.wijzijnlume.nl
Foto: Lume

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies