Amir Tsarfati: Ontzag voor de Israëlische inlichtingendienst

Amir Tsarfati: Shalom vanuit Galilea! Soms als je kijkt naar wat er om je heen gebeurt, kun je niet anders dan vol verbazing zeggen: dit kan toch niet waar zijn! Als je mijn thrillers hebt gelezen dan weet je dat ik een groot fan van de Mossad ben en hun vaardigheden enorm hoog inschat. Maar de gebeurtenissen van dinsdag en woensdag? Echt ongelooflijk!

Het was dinsdagmiddag 15.30 uur. Alle Hezbollah-leiders en de leden van het middenveld waren hun Hezbollah-dingen aan het doen: wat fruit kopen, familie bezoeken, gevangenen martelen. Plotseling gingen hun piepers af. Ja, dat lees je goed. Hun pagers, gewoon zoals dat elke dag miljoenen mensen over de hele wereld overkomt, althans in de jaren negentig. De boodschap was een foutcode die het apparaat tien seconden lang liet piepen en trillen. Sommigen pakten hun pagers op om de code te kunnen lezen voordat ze hem wisten. Anderen vermoedden dat er een probleem was en wisten de code terwijl ze het apparaat aan hun riem lieten hangen. Zodra ze op de knop ‘wissen’ klikten, ontploften de apparaten.

Het was afschuwelijk. Velen hadden hun middel hevig verbrand. Bij anderen waren delen van hun onderlichaam ernstig en blijvend aangetast. Maar het ergste was het voor degenen die de cijfers op het kleine LED-schermpje probeerden te zien. Velen van hen werden blind. Anderen verloren het leven. Het was de meest directe, goedgeplande en perfect uitgevoerde cyberaanval van de moderne tijd. Meer dan vierduizend Hezbollah-terroristen raakten aanvankelijk gewond en minstens elf werden gedood. Vierhonderd van deze gewonden verkeren in kritieke toestand, meer dan vijfhonderd verloren hun gezichtsvermogen en achttien hooggeplaatste terroristencommandanten raakten gewond.

Hassan Nasrallah

Dit begon allemaal met Hassan Nasrallah, het hoofd van Hezbollah, die zijn aanhangers opriep om hun mobiele telefoons niet meer te gebruiken, omdat ze gevolgd konden worden. Hij spoorde hen aan om terug te gaan naar lowtech communicatie, zoals piepers. De terroristische organisatie plaatste darom een bestelling bij een Taiwanees bedrijf, dat de bestelling doorgaf aan een Hongaars bedrijf dat mogelijk nauwe banden had met de Mossad. Hongarije beweert overigens dat de apparaten nooit in hun land zijn geweest. Maar op de een of andere manier werd de bestelling uitgevoerd met een gratis bonus voor vijfduizend van de piepers: 20 gram PETN-explosieven. Eenmaal klaar werden ze naar Libanon verscheept, waar ze werden uitgedeeld aan verschillende leiderschapsniveaus. Al snel hadden alle coole terroristen ze aan hun riem hangen. De gewone terroristen hadden ze niet nodig, want die volgden gewoon de bevelen van hun bazen op.

Toen kwamen het moment van 15.30 uur, de waarschuwingen en de explosies. Het gebeurde overal in Libanon en zelfs tot in Syrië. Libanese terroristen werden uitgeschakeld. Sommige Syriërs werden geraakt. Zelfs de ambassadeur van Iran in Libanon, Mojtaba Amani, verloor zijn ene oog en het andere werd ernstig beschadigd. Tja, waarom zou een Iraanse ambassadeur nou een pieper van Hezbollah bij zich dragen? De Iraanse connectie gaat zelfs nog verder: de zoon van Ali Maruf Hejazi, de vertegenwoordiger van de Iraanse opperste leider in Libanon, raakte ernstig gewond aan beide ogen toen zijn Hezbollah-pieper ontplofte. Later op de dag gisteren meldde Al-Hadath, een Saoedische krant, dat negentien leden van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) gedood waren door de pagers in Syrië en nog eens honderdvijftig gewond waren geraakt.

Chaos voor Hezbollah

Het werd een chaos voor Hezbollah in Libanon. Ze hadden hun mobiele telefoons gedumpt en nu waren hun pagers opgeblazen. Gelukkig voor de terroristen hadden veel van de leiders die de aanval hadden overleefd hun portofoons nog. Die waren groot en een beetje lomp, maar ze boden in elk geval de mogelijkheid tot contact.

Toen kwam woensdag en begon het allemaal opnieuw

Maar deze keer waren de explosies groter omdat de portofoons die de terroristen nog hadden, groter waren. Grotere apparaten, meer explosieven. Zestig gebouwen, vijftien auto’s en tientallen motoren werden beschadigd of verwoest door de honderden ontploffingen. Volgens de eerste berichten zijn er veertien doden en meer dan vierhonderdvijftig gewonden. Hezbollah is ten einde raad. Hun communicatie is uitgevallen. Ze proberen rooksignalen uit te zenden, maar ze zijn waarschijnlijk bang dat de Mossad hun hout op een of andere manier heeft vergiftigd zodat het dodelijke dampen uit zal stoten. Ze zitten echt op hetzelfde punt als de inwoners van Ninevé toen de profeet Nahum over hen schreef: ‘Leeg, leeggeplunderd, verwoest, het hart smelt weg en de knieën knikken, en pijnscheuten zijn in al de lendenen en de gezichten van hen allen verschieten van kleur’ (Nahum 2:10). Dat is een zeer treffende beschrijving van velen die zich vandaag in de overvolle ziekenhuiskamers van Libanon bevinden.

Ontzag voor de Israëlische inlichtingendienst

De details over hoe de inlichtingendienst (naar verluidt) deze tweede prestatie heeft geleverd, blijven duister. Maar het is niet de eerste keer dat de Israëlische inlichtingendienst iemand heeft uitgeschakeld met een handapparaat. In het begin van de jaren 90 was Yahya Ayyash, bommenmaker van Hamas en hoofd van de Westbank-divisie van de Izz ad-Din al-Qassam Brigade van Hamas, een drukbezette jongeman. Hij stond bekend als ‘de Ingenieur’ en was verantwoordelijk voor het maken van bommen die tientallen Israëli’s doodden bij minstens acht zelfmoordaanslagen. Na enig aandringen wist de Shin Bet een kennis van Ayyash over te halen om een bepaalde mobiele telefoon aan de terrorist te geven, zodat ze zijn gesprekken konden afluisteren. Deze kennis gaf het apparaat aan zijn neef, wiens telefoon Ayyash vaak leende. Ayyash kwam langs om met de telefoon van die neef zijn vader te bellen. Nadat ze hadden vastgesteld dat Ayyash aan de lijn was, activeerde de Shin Bet 15 gram RDX-explosieven die ze in het apparaat hadden verstopt en Ayyash was op slag dood.

Maar dit is de eerste keer dat een cyberaanval op communicatieapparatuur zo wijdverspreid was. De manipulatie van de pagers en de portofoons is werkelijk een prestatie van de inlichtingendienst! Vanaf vanmorgen bedraagt volgens de officiële cijfers het aantal doden bij de twee aanvallen zesentwintig en het aantal gewonden meer dan drieduizend. Volgens onofficiële bronnen zijn er echter al honderd doden en veel meer gewonden dan ambtenaren melden, zullen honderden terroristen het naar verwachting niet overleven.

Welk ander land zou dit voor elkaar kunnen krijgen? Steve Yohn en ik grapten gisteren dat we waarschijnlijk volgens sommige mensen de grens van geloofwaardigheid hadden overschreden toen we in onze thriller By way of deception explosieven in kunstwerken stopten. En dat terwijl de plot gebaseerd was op een daadwerkelijke aanval op de nucleaire faciliteit van Natanz, waarbij explosieven werden ingebouwd in het raamwerk van een bureau dat vervolgens de fabriek werd binnengesmokkeld. Maar we moesten allebei toegeven dat het laden van minibommen in duizenden piepers en walkietalkies, om Hezbollah vervolgens zelf de dodelijke apparaten te laten verspreiden onder hun eigen mensen, zelfs onze wildste fantasie te boven ging. En dat is nog alleen maar op basis van de informatie die we nu hebben. Terwijl ik dit schrijf, komen er berichten binnen dat de bestelling mogelijk is aangenomen door een in Europa gevestigde Israëlische lege vennootschap, wat zou betekenen dat Hezbollah in feite Israël betaald heeft voor alle apparaten die zijn ontploft. Niet lang daarna meldde een Bulgaarse krant dat een bedrijf in Sofia genaamd Norta Global Ltd de piepers had verstuurd. We zullen misschien de volledige waarheid nooit kennen. Wat ik wel weet, is dat ik als schrijver en Israëli mijn regering en mijn inlichtingendiensten vol ontzag een staande ovatie geef.

Einde maken aan Hezbollah

Als Israëliër smeek ik mijn regering echter ook om onmiddellijk naar het noorden te gaan. Hezbollah is enorm verzwakt. Ze zijn bang voor hun communicatiesystemen. Hun leiders zijn gewond of dood. Nu is het tijd om een einde aan Hezbollah te maken in het belang van de Israëli’s en de Libanezen. Ik weet dat er druk wordt uitgeoefend vanuit de Verenigde Staten. Het laatste wat de Harris-campagne wil is een uitgebreide oorlog tijdens de ambtstermijn van Biden. Maar, minister-president, u weet dat het moet gebeuren! We moeten vandaag hard doorduwen, zodat we morgen niet hard hoeven door te duwen. Dit ondanks het feit dat zo velen tegen ons zijn, inclusief de dwazen bij de Verenigde Naties die zonet met 124 stemmen voor en 14 tegen een resolutie hebben aangenomen om Israël zijn recht op zelfverdediging in Gaza en de Westelijke Jordaanoever te ontzeggen. Ik was dinsdag erg bemoedigd toen ik hoorde dat het terugbrengen van de bewoners van het noorden van Israël naar hun huizen werd toegevoegd aan de officiële oorlogsdoelen. Dat kan natuurlijk alleen gebeuren als Hezbollah wordt ontwapend en uit Zuid-Libanon wordt verdreven. Ik was ook opgelucht toen ik gisteravond laat hoorde dat het Israëlische kabinet Netanyahu en minister van Defensie Gallant groen licht heeft gegeven voor militaire actie tegen Hezbollah, zelfs als dat tot een totale oorlog leidt.

Moeilijke week voor Israël

Ik begrijp het risico. Het was een moeilijke week voor Israël. In Rafah kwamen dinsdag vier jonge Israëlische soldaten om het leven. Capt. Daniel Mimon Toaff (23), Staf Sgt. Amit Bakri (21), Staf Sgt. Dotan Shimon (21) en Staf Sgt. Agam Naim (20) werden gedood in Rafah toen er een explosie plaatsvond in het gebouw waarin ze zich bevonden. Agam Naim, een paramedicus en de eerste vrouw die gedood werd tijdens gevechten in Gaza, was slechts twee dagen verwijderd van haar verlof. Ons hart breekt voor hun families. Hard doorduwen in het noorden gaat meer levens kosten. Ik weet het, ik heb kinderen in actieve dienst en bij de reservisten. Maar het moet gebeuren als we ooit vrede willen.

Libanon

Volgens Ezechiël 38 zullen Libanon en Syrië geen deel uitmaken van de aanval van Rusland samen met Turkije, Iran en zijn andere bondgenoten. Ik geloof dat Syrië buiten de strijd zal blijven omdat zij te maken zullen krijgen met de vernietiging van Damascus waarover de profeet Jesaja spreekt: ‘De last over Damascus. Zie, Damascus houdt op een stad te zijn, het zal een puinhoop worden, een ruïne’ (Jesaja 17:1).

Dat Libanon niet van belang zal zijn, zou weleens te maken kunnen hebben met wat hun op dit moment te wachten staat. Helaas betekent een strijd tegen Hezbollah een strijd tegen Libanon, omdat het land heeft toegestaan dat de terroristische organisatie zo is ingebed in hun infrastructuur. Als Israël gedwongen wordt om met hand en tand te vechten om Hezbollah te vernietigen, kan het land in puin eindigen. Laten we bidden dat de Heer ingrijpt, dat de schuldigen gestraft worden en dat de onschuldigen in vrede kunnen leven, of ze nu in Israël of Libanon wonen.

De bediening

Vandaag had ik de prachtige gelegenheid om de ambassadeur van de Filippijnen te ontvangen op CONNECT! Zijne Excellentie de heer Pedro R. Laylo Jr. kwam op bezoek, samen met zijn vrouw Cari en een deel van zijn team. Het was een gezegende tijd en ik koester altijd gelegenheden als deze om vrienden en geloofsgenoten te ontmoeten.

Dit was een bizarre week! Als je een van mijn vorige Midden-Oosten-updates of Breaking News-updates hebt gemist, ga dan naar het YouTube-kanaal van Behold Israel. Daar kun je de speciale nieuwsupdate van gisteren en de MidEast-update van dinsdag nog zien. Ook mijn uitzending samen met dr. Rick Yohn op ‘Explore the Bible’ is terug te kijken. In deze aflevering bespreken we hoe we erop kunnen vertrouwen dat de Bijbel die we vandaag de dag hebben, de Bijbel is die God voor ons bedoeld heeft.

Maandag om 10:00 AM PDT zal er weer een nieuwe uitzending zijn van CONNECT Q&A, waarin pastor Barry Stagner, pastor Mike Golay en ik spreken over wat er gebeurt in het Midden-Oosten en jullie vragen beantwoorden.

Bedankt voor jullie liefde, gebeden en steun. Ik denk dat deze komende dagen kritiek kunnen zijn voor Israël en voor het hele Midden-Oosten. Maar op grond van wat we weten over onze God, kunnen we er zeker van zijn dat Hij Zijn plan tot in de perfectie zal uitwerken. Moge God jullie zegenen!

In de verwachting van Zijn komst,
Amir Tsarfati


Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze nieuwsbrief is vertaald door de redactie van Christelijk Nieuws vanuit de Nieuwsupdate van Amir van donderdag 19 september 2024.
Foto: Videostill YouTube

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati
X / Twitter: x.com/beholdisrael

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies