Christelijke organisaties slaan handen ineen voor Dag voor de Gevangene

Het Protestants en Rooms-katholiek Justitiepastoraat, Stichting Epafras, Stichting Exodus Nederland, Stichting Gevangenenzorg Nederland en Kerken met Stip slaan de handen ineen om gezamenlijk aandacht te vragen voor de situatie van gedetineerden in Nederland en daarbuiten. Dat doen zij door middel van de Dag voor de Gevangene die plaatsvindt op zondag 13 oktober 2024.

De Dag voor de Gevangene vindt jaarlijks plaats op de tweede zondag van oktober. Dit jaar is dat op zondag 13 oktober 2024. De organisaties roepen kerken op om in hun zondagse samenkomst stil te staan bij gedetineerden en de mensen om hen heen.

Speciaal voor kerken geven zij een magazine uit om hen te helpen invulling te geven aan de Dag voor de Gevangene. Daarin schrijven de organisaties:

“We willen werken aan meer begrip voor zowel gedetineerden als hun familie, zonder daarbij af te doen aan de delicten die zij hebben gepleegd en het leed dat mogelijke slachtoffers is aangedaan. Met de Dag voor de Gevangene hopen we bij te dragen aan herstel en een nieuwe start. In de christelijke traditie is de zorg voor gedetineerden een van de zeven ‘werken van barmhartigheid’. De Bijbel roept ons op om gevangenen niet te vergeten. Een houding van ‘eigen schuld, dikke bult’ past niet. Wij willen gedetineerden blijven zien als medemensen, voor wie herstel en een nieuwe start mogelijk zijn.”

U kunt het magazine downloaden via Dag voor de Gevangene – Epafras.

Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: Matthijs Geluk (Stichting Epafras)
Web: www.epafras.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies