Dr. Mordechai Kedar verdedigt Israël in de Arabische media

De aanslagen van Hamas op 7 oktober worden in Arabische media gevierd, gebagatelliseerd, en ook ontkend, ook door serieuze nieuwszenders. Dit wordt gebruikt als argument in de oorlog tussen Israël en Hamas, omdat Israël op deze manier agressor en schuldig is. Dit is een voorbeeld van wijdverbreide narratieven over Israël.

Dr. Mordechai Kedar is Midden-Oostendeskundige en docent aan de faculteit Arabisch aan de Bar-Ilan Universiteit. Hij wordt regelmatig geïnterviewd door de grote Arabische zenders en geconfronteerd met verdraaide historische feiten, Jodenhaat en valse narratieven.

Dr. Mordechai Kedar

Mordechai Kedar is een Israëlische geleerde van de Arabische cultuur en docent aan de Bar-Ilan Universiteit in Israël. Hij heeft een Ph.D. van de Bar-Ilan Universiteit in Arabische Studies. Kedar is een academisch expert op het gebied van Arabische samenlevingen. Hij diende vijfentwintig jaar bij de IDF Military Intelligence, waar hij zich specialiseerde in islamitische groeperingen, het politieke discours van Arabische landen, de Arabische pers en massamedia en de Syrische binnenlandse arena. Hij is een van de weinige Arabisch sprekende Israëlische experts die op Arabische satellietkanalen te zien is om Israël te verdedigen.

Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland en wereldwijd bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Haar boodschap naar de kerken is dat de gemeente van Jezus Christus niet in de plaats van Israël is gekomen, maar dat er nog verschillende belangrijke beloften voor Israël in de nabije toekomst zullen worden vervuld.

Steun

Wilt u deze en onze andere educatieve activiteiten mede mogelijk maken? En zo de boodschap van Gods trouw aan Israël verder verspreiden onder christenen in Nederland?
Doneer dan online: Maak een gift over

Online winkelen in Israël?

Ga dan naar de webshop en bekijk het complete assortiment.

Auteur: Christenen voor Israël
Beeld: Videostill YouTubve
Web: www.cvi.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies