Yair Strijker vanuit Israël: De impact van de oorlog met Libanon

Israël ziet een grondoffensief in Libanon als enige optie om Hezbollah uit te schakelen. Maar leiden ze hiermee niet een nog grotere oorlog in? Kan Hezbollah zich verweren nu het een groot deel van zijn leiders is verloren? Komt er een reactie van Iran? De oorlog in het Midden-Oosten verspreidt zich, maar ook de onzekerheid. We analyseren de huidige situatie met buitenlandcommentator van het Nederlands Dagblad Jan van Benthem. En Yair Strijker vertelt vanuit Israël wat de oorlog voor impact heeft op de inwoners van Israël.

Yair Strijker

Yair Strijker woont samen met zijn vrouw Karen in Israël. Ze zetten zich samen in voor Studiehuis Reshiet, en geven les over de Hebreeuwse taal, organiseren virtuele tours door Israël en houden webinars over Bijbelse feesten en andere onderwerpen.

Studiehuis Reshiet

Studiehuis Reshiet bestaat sinds dominee R.S. Strijker de Alephcursus ‘Hebreeuws in Zes Dagen’ schreef, dit was in het begin van de jaren negentig. Hij wilde dat iedereen die de Bijbel leest, ook het Hebreeuws erbij kan pakken om zelfstandig Bijbelwoordstudie te doen zodat men weet wat er echt staat, zonder het raster van de vertaling.

Zoon Yair pakte dit in die tijd op om Joodse kinderen voor te bereiden op hun bar mitswa en samen werkten ze het materiaal uit voor klassikaal onderwijs. Het lag daarmee voor de hand dat Studiehuis Reshiet geboren zou worden en dit gebeurde in 1995.

Alephcursus

Inmiddels geven wij, Yair en Karen Strijker, alweer jaren met veel plezier les uit de Alephcursus en we doen er nog veel meer bij, zoals het geven van (meest gratis) virtuele tours door Israël en webinars over de Bijbelse Hoogtijden zoals onder meer Pesach, Shavuoth en Sukkoth. We geven ook webinars over andere Bijbelse onderwerpen zoals de Parasha en de Psalmen en schrijven ons wekelijkse ‘Shomron Nieuws’ met nieuws uit Israël. Voor ieder wat wils.

Sinds 2013 in Israël

Wij hebben twee kinderen: Ruth (2003) en Sam (2005). Wij wonen sinds 2013 in Israël in het dorpje Na’ale, wat mooi gelegen is in de heuvels van Ephraim/Benjamin, tussen Tel Aviv en Jeruzalem. We runnen een gastenhuis en organiseren studiereizen voor ieder die wil genieten van het mooie Israël en onderwijs wil hebben over het land en de taal.

Stichting Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland en wereldwijd bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Haar boodschap naar de kerken is dat de gemeente van Jezus Christus niet in de plaats van Israël is gekomen, maar dat er nog verschillende belangrijke beloften voor Israël in de nabije toekomst zullen worden vervuld.

Steun

Wilt u deze en onze andere educatieve activiteiten mede mogelijk maken? En zo de boodschap van Gods trouw aan Israël verder verspreiden onder christenen in Nederland? Doneer dan online: Maak een gift over

Auteur: Christenen voor Israël
Web: www.cvi.nl
Beeld: VideoStill YouTube
Meer over Yair: www.studiehuisreshiet.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies