CGI Ontmoetingsdag: Israël, zegen of vloek voor de volken?

Op zaterdag 16 november hoopt Comité Gemeentehulp Israël weer een Israëldag te houden in Nijkerk. Het thema is Israël, zegen of vloek voor de volken? Ook dit jaar zijn we dankbaar voor de sprekers die speciaal voor deze dag naar Nederland komen. Hoofdsprekers zijn de Iraanse Marziyeh Amirizadeh en Michael en Dina Beener uit Israël. En u kunt erbij zijn!

Israël, zegen of vloek voor de volken?

De wereld is veranderd sinds 7 oktober, de dag van de massale terroristische aanval van Hamas op Israël. Een vreselijke oorlog startte, die bij het drukken van dit blad nog altijd voortduurt. Tijdens de Ontmoetingsdag staan we stil bij de plek van Israël in het plan van God. Daarbij komen thema’s aan de orde als de roeping van Israël, de rol van de Messias van Israël, het oplaaiend antisemitisme, de rol van Iran en onze roeping als christenen in het Westen.

Marziyeh Amirizadeh (Iran/Verenigde Staten)

Eén van de hoofdsprekers is Marziyeh Amirizadeh. Zij groeide op als moslima in Iran, waar zij tot geloof kwam en 20 duizend Bijbels verspreidde, wat in Iran verboden is. In 2009 werd Amirizadeh ter dood veroordeeld. Uiteindelijk kwam ze door druk uit het Westen vrij. Ze woont in de Verenigde Staten en komt op voor vrouwen en minderheden in Iran.

Michael en Dina Beener (Israël)

Het echtpaar Beener is een goede bekende van CGI. Dit echtpaar met wortels in Letland en Oekraïne, woont al 25 jaar in Israël en leidt al vele jaren de messiaanse gemeente City of Life in Sderot, op een paar kilometer van de Gazastrook.

De Katwijkse band Mission Grace zal net als vorig jaar de samenzang verzorgen tijdens de Ontmoetingsdag.

Informatie

Ontmoetingsdag Comité Gemeentehulp Israël
Zaterdag 16 november 2024: 10-16 uur
De Fontein, Dominee Kuyperstraat 2, Nijkerk.
Kosten lunch: € 10,00
Web: www.cgi.nl
Aanmelding: Tickets
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies