GZB helpt partnerkerken in Libanon

Met pijn in het hart zien we hoe de verder geëscaleerde oorlog tussen Israël en Hezbollah intussen heel Libanon treft. Honderdduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld. Een land dat al jaren worstelt met politieke instabiliteit en een economische crisis, wordt hierdoor nog zwaarder getroffen.

Door partnerkerken van de GZB wordt met man en macht gewerkt om zoveel mogelijk ontheemden op te vangen en noodhulp te bieden. Zo worden leegstaande klaslokalen en een conferentiecentrum van de kerk ingericht en stellen gemeenteleden hun eigen huis beschikbaar om mensen tijdelijk onderdak te bieden. In de medische kliniek waar de GZB bij betrokken is, worden ontheemden geholpen met medische hulp en medicijnen. De kleine christelijke gemeenschap doet wat ze kan om een naaste te zijn voor mensen in nood. Te midden van de misère blijven kerken een baken van hoop.

GZB-zendingswerker

GZB-zendingswerker Heleen Dandash-van den Berg vanuit Beiroet: “Libanon lijdt en er lijkt geen einde aan te komen. De Libanese bevolking heeft altijd geprobeerd er het beste van te maken, maar de veerkracht raakt steeds meer uitgeput. Het is onze roeping als gelovigen om hulp te geven aan mensen in nood, ongeacht hun achtergrond. Het is onze christenplicht om vluchtelingen op te vangen en hen te helpen in hun nood.”

Bid en help mee!

Partnerkerken van de GZB in Libanon vragen om hulp om te kunnen voorzien in de enorme nood die er is. Helpt u mee zodat we mensen kunnen helpen met dekens, medicijnen en maaltijden?
U kunt een gift overmaken naar het rekeningnummer van de GZB: NL63 ABNA 0476 3954 29 of via de doneerbutton op www.gzb.nl/noodhulplibanon.

Maar bovenal bidden wij: Geef vrede, Heer, geef vrede.
Bidt en helpt u mee?

Auteur: Gerdi van Eck
Web: www.gzb.nl

Over de GZB

Het is het verlangen van de GZB om mensen over de hele wereld te bereiken met het Evangelie. We willen werken aan gemeenten waar iedereen welkom is, waar mensen groeien in geloof, waar oog is voor elkaar en voor kwetsbare groepen in de samenleving. Kijk voor meer informatie op www.gzb.nl.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies