Ard-Jan Gijsbertsen interim-directeur Youth for Christ Nederland

Youth for Christ Nederland heeft een nieuwe frontman: per 1 oktober 2024 is Ard-Jan Gijsbertsen interim-directeur bij de missionaire jongerenorganisatie. Gijsbertsen vervangt Bram Rebergen, die ruim negen jaar het gezicht was van Youth for Christ Nederland.

In beweging

Ard-Jan Gijsbertsen (55) is een verbinder en een strateeg, en gaat met veel plezier aan de slag bij Youth for Christ Nederland. “Ik heb een passie voor de missie van Youth for Christ én voor Gods Koninkrijk. Er zit zoveel enthousiasme en dynamiek in jongeren wanneer ze geraakt worden door God en het evangelie! In mijn buurt zie ik dat gebeuren: jongeren komen in beweging, zoeken elkaar op en nemen elkaar mee. Dat inspireert mij enorm.”

Interim-directie

Youth for Christ Nederland kiest ervoor om na het vertrek van Rebergen niet direct een nieuwe directeur aan te stellen. De jongerenorganisatie wil door middel van een interim-directie nadenken over de lange termijn, om zo duurzaam en bestendig jongerenwerk te kunnen blijven bieden. Youth for Christ-bestuursvoorzitter Dennis Mohn licht deze keuze toe: “Bij het vertrek van een directeur en het ingaan van een nieuwe strategische periode, is dit een goed moment om even pas op de plaats te maken. Waar staan we, waar willen we naartoe en wat past daarbij? Daarom is de keuze voor een interim-directie een logische keuze.”

Verlangen

Naast zijn werk voor Youth for Christ is Gijsbertsen predikant bij de Protestantse Kerk in Garderen, is hij bedrijfsadviseur op strategisch en organisatorisch vlak en is hij betrokken bij verschillende christelijke stichtingen. “Net als mijn voorganger Bram Rebergen is het mijn verlangen dat iedere jongere in Nederland Jezus leert kennen. Ik gun hen die kans!”

Over Youth for Christ

Youth for Christ biedt op ruim dertig locaties in Nederland missionair jongerenwerk. Dit doen zij op straat, op school, online en in de kerk. Gedreven door Gods liefde zoeken jongerenwerkers van Youth for Christ jongeren op waar zij zijn, bieden hen hoop en begeleiden hen op weg naar een volwaardige plek in de samenleving. Youth for Christ verlangt ernaar dat jongeren positief reageren op de onvoorwaardelijke liefde van God binnen een levende relatie met Jezus, en dat zij
herstel vinden op alle gebieden van hun leven.

Auteur: Charlotte Deelen
Web: www.yfc.nl
Beeld: Youth for Christ

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies