De Open Doors-dag heeft als thema: Volg Mij

De jaarlijkse Open Doors-dag is dé gelegenheid om vervolgde christenen te ontmoeten. Dit jaar zijn er o.a. sprekers uit Nigeria, Syrië en Indonesië. Zowel het middag- als het avondprogramma zit vol met 2.000 bezoekers. Laat je inspireren door hun verhaal en beleef deze dag op 19 oktober mee in Barneveld of vanuit huis!

De Open Doors-dag staat in het teken van het thema ‘volg Mij’. De Here Jezus zegt: “Wie achter Mij aan wil komen, moet zichzelf verloochenen, zijn kruis op zich nemen en Mij volgen.” Deze woorden laten zien dat návolging en vérvolging in de Bijbel in elkaars verlengde liggen. Net zoals in de vervolgde kerk. Daar geldt: hoe meer je op Christus lijkt, hoe meer gevaar je loopt en hoe meer pijn je lijdt. Suleiman*, pastor George en Vina vertellen erover op de Open Doors-dag.

We hebben een gevarieerd programma samengesteld, waarbij muziek en sprekers uit binnen- en buitenland elkaar afwisselen. De tickets zijn al uitverkocht, maar je kan de dag ook meebeleven via de livestreams.

Dit jaar vindt de Open Doors-dag (net als vorig jaar) weer plaats in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Dit zijn de sprekers uit de vervolgde kerk:

Suleiman uit Nigeria

Christenen in Nigeria hebben te maken met extreme vervolging. Dreiging van een aanval door extremisten is altijd aanwezig. Suleiman, lokale partner van Open Doors in West-Afrika, groeide op in een gezin van voormalige moslims die zich tot het christendom bekeerden.

“Omdat ik Jezus volgde, werd ik beledigd, gediscrimineerd en zelfs mishandeld.” Suleiman reist veel naar het buitenland om de verhalen van vervolgde christenen te delen.

Pastor George uit Sirië

Pastor George wordt geconfronteerd met vervolging en oorlog. Hij brengt ‘volg Mij’ in praktijk door Gods liefde te laten zien aan zowel moslims als christenen.

De voorganger woont in een gebied waar hij dagelijks het gevaar van IS ervaart. Hij heeft zijn bediening onder moslims die zich bekeren tot het christendom, de groep die in Syrië te maken heeft met de meeste tegenstand.

Vina uit Indonesië

Op 28 maart 2021 raakt de jonge Vina zwaargewond bij een bomaanslag op haar kerk. De pijn door haar brandwonden is ondragelijk. “Ik vroeg me af of de Here Jezus dit soort pijn leed toen Hij werd gekruisigd”, vertelt Vina.

De afgelopen twee jaar stonden in het teken van revalidatie. Ondanks alles lukt het Vina om de opleiding tot verpleegster af te ronden. “God geeft mij elke dag weer kracht”, getuigt ze.

Auteur: Open Doors / Wimco Ester
Beeld: Videostill Open Doors
Web: www.opendoors.nl
Livestream: livestreams

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies