Cobi Wattez nieuwe directeur van Navigators Nederland

Driebergen – Cobi Wattez is per 1 september 2024 door de Raad van Toezicht aangesteld als directeur van Navigators Nederland. Zij volgt Bob Esmeijer en Annemieke Esmeijer-Doornenbal op die de organisatie sinds januari 2018 samen leidden. Zij blijven verbonden aan Navigators, onder meer door het leiden van het Navigatorwerk in Frankrijk.

Cobi Wattez was de afgelopen jaren landelijk en internationaal actief bij Navigators, onder andere als lid van het Europees bestuur. Cobi is organisatiepsycholoog en hoopt binnenkort haar PhD onderzoek naar leiderschapsgedrag te verdedigen.

Navolging van Jezus

Cobi: “Ik zie het als een belangrijke opgave om jonge mensen een context te bieden die hen aanzet te reflecteren op hun eigen levensverhaal, hun omgeving en Bijbelverhalen. Ik hoop en verwacht dat zij daardoor een eigen wereldbeeld en leiderschap ontwikkelen om daarmee een mens te worden die anderen liefheeft en gerechtigheid nastreeft in navolging van Jezus.”

Cobi is getrouwd met Martin Op ’t Land en heeft zes (schoon)kinderen en 5 kleinkinderen. Dankbaar Bob en Annemieke zijn dankbaar voor de nieuwe landelijke leider van Navigators Nederland.

Bob Esmeijer: “Fijn om te zien met hoeveel energie Cobi het stokje van ons overneemt. De afgelopen maanden hebben we samen aan de overdracht kunnen werken. Wij wensen Cobi alle zegen met het leiden van de mooie Navigator beweging.”

Annemieke en Bob kijken dankbaar terug

Annemieke en Bob kijken ook dankbaar terug op de zesenhalf jaar dat zij leiding gaven aan Navigators. Bob Esmeijer: “Ik vind het bijzonder hoe ik na meer dan dertig jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, samen met Annemieke de mogelijkheid heb gekregen om leiding te geven aan een beweging waar het volgen van Jezus centraal staat. Het heeft ons bemoedigd dat zoveel jonge mensen werkelijk interesse hebben om dit met elkaar te onderzoeken. We hebben ons ingezet om mensen in alle leeftijdsfasen uit te nodigen actief mee te blijven doen in hun eigen omgeving met het helpen om een discipel van Jezus te worden en te blijven. Als team hebben we de organisatie aangepast om zo goed mogelijk ondersteuning te kunnen geven aan het lokale werk in de steden. Een transitie die de komende jaren steeds meer invulling gaat krijgen onder leiding van Cobi en het leiderschapsteam”.

Over de Navigators

De Navigators is een internationale christelijke organisatie die in 115 verschillende landen actief is en tot doel heeft discipelschap relaties aan te moedigen en te ondersteunen. Door de jaren heen heeft de Navigators in Nederland dit op velerlei manieren vormgegeven, van Captain’s Clubs in de jaren ’70 en ‘80, tot de momenteel bekende Navigators Studenten Verenigingen door het hele land. Ondanks dat de uitingsvormen verschillen blijft het uiteindelijke doel hetzelfde. Wij verlangen ernaar dat steeds meer mensen zich toewijden aan Jezus en Zijn Koninkrijk en in hun omgeving bewust doorgeven wat ze zelf zien en horen.

Geschiedenis

Dawson Trotman is de oprichter van de Navigators in de VS. Hij begon zijn bediening onder mannen in de marine. Na de Tweede Wereldoorlog verspreidde de beweging zich ook buiten de VS. Zo bezocht Dawson in 1948 Nederland om op een conferentie in het Brandpunt in Doorn te spreken. Daar ontmoette hij Gien Karssen, die diep onder de indruk was van zijn visie op evangelisatie. Dawson vraagt haar om de memorisatie-cursus naar het Nederlands te vertalen. Daarmee is de Nederlandse Navigators de eerste ter wereld die door een vrouw is opgestart. Navigators Nederland kreeg landelijke naamsbekendheid door de nazorgactiviteiten tijdens de Billy Graham campagnes. Later ontstonden er studentenverenigingen en jongerenwerk. Tegenwoordig komen deze bedieningen en meer bij elkaar in de verschillende regio’s. Buiten Nederland is Navigators actief in meer dan 100 landen.

Navigators: www.navigators.nl
Beeld: Navigators
Auteur: Stijn de Jong

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies