Vriendengroepen in rouw: Nieuw seizoen ‘Vrienden na het leven’

In het tweede seizoen van online EO-programma Vrienden na het leven ontmoet Joram Kaat nieuwe vriendengroepen waarvan één van de vrienden plotseling is dood is gegaan. Joram gaat met deze tieners in gesprek over rouwen, levenslessen en de toekomst. Wat betekent het als je een vriend(in) verliest?

EO-presentator Joram Kaat over seizoen 2 van Vrienden na het leven: “Buiten alle enorm heftige verhalen om, is het mooi om te zien hoe deze vriendengroepen hun eigen rituelen ontwikkelen om met het verlies om te gaan. Ook worden er binnen de vriendengroepen gesprekken gevoerd over de behoeften en wat ze van elkaar nodig hebben als het gaat over rouw. Dat is waardevol om bij te mogen zijn. Je ziet dan hoe belangrijk het is om met elkaar deze échte en eerlijke gesprekken te voeren.”

Gianna

Gianna (14) uit Brunssum droomde al jaren van haar eindexamengala. Aan die droom komt een einde als ze wordt vermoord in haar slaapkamer door een huisvriend van de familie. Joram volgt haar vriendinnen als ze zich klaarmaken om naar het gala te gaan, zonder Gianna.

Lisa

Lisa (15) uit Apeldoorn werd aangereden door een auto terwijl ze naar huis fietste om zich klaar te maken voor een feestje. Haar vrienden vinden het moeilijk dat ze nooit afscheid hebben genomen. Ze besluiten dat in de toekomst drastisch anders te doen. Yoran (17) uit Heemskerk leert al zijn vrienden zeilen en is nergens liever dan op het water. Fietsend naar school verongelukt hij. Zijn vrienden van de waterscouting zijn in shock door Yorans dood. Als laatste eer strooien ze zijn as uit op de plek waar hij het allerliefste was.

Jaely

Jaely (20) uit Zevenaar wordt buitenbewustzijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Haar vrienden racen naar haar toe en moeten plotseling afscheid nemen. Voetbalfan Jochem (17) uit Hengelo slaat nooit een wedstrijd over. Wanneer hij zich met hoofdpijn afmeldt maken zijn vrienden zich zorgen. In het ziekenhuis blijkt Jochem vocht in zijn hersenen te hebben. Twee dagen later overlijdt hij.

Vijf nieuwe video’s van EO’s Vrienden na het leven zijn wekelijks te zien vanaf maandag 28 oktober op het YouTube kanaal van NPO3 en vooruit te kijken via npo3.nl

Foto: Vriendengroep Lisa / Beeld: EO
Auteur: Ilse Kwint
Web: www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies