Het nieuws over Israël en de Palestijnen beter begrijpen

Zionisme, de Nakba, de Oslo-Akkoorden of de grenzen van 1967. In de berichtgeving over Israël worden allerlei termen genoemd die je eigenlijk moet kennen om het nieuws over Israël goed te begrijpen. In deze uitzending bespreken we tien essentiële termen over de geschiedenis van Israël die je inzicht in het huidige conflict verdiepen. Nathan Bouscher van het CIDI legt ze voor je uit.

00:00 Introductie
01:10 Nieuws
05:25 Zionisme
07:20 Balfour-verklaring
11:48 De onafhankelijkheid van Israël
15:00 De Nakba
19:42 Alija/de Wet op terugkeer
21:56 De grenzen van 1967
26:35 De Oslo-akkoorden
29:31 Intifada
32:13 De BDS-beweging
35:04 De Abraham-akkoorden

Nathan Bouscher

Na een rechtenstudie van ruim tien jaar op twee Amsterdamse universiteiten, onderbroken door drie werkzame jaren voor het CIDI in Den Haag, houdt Nathan Bouscher (Amstelveen, 1983) is momenteel directeur van een postzegelveilinghuis. Zijn achtergrond is net zo rechtlijnig. Na actief te zijn geweest bij de socialistisch-zionistische jeugdvereniging Haboniem, maakte hij om pragmatische redenen de overstap naar het religieus-zionistische Bne Akiwa. Een paar jaar later verruilde Bouscher om ideologische redenen de progressief-Joodse gemeente (LJG) voor de traditionele Joodse gemeente (NIHS). Al was en is hij vaker te spotten, zo rond de Hoge Feestdagen, bij het kerkgenootschap van de Portugese Joden (PIG).

Christenen voor Israël 

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland en wereldwijd bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Haar boodschap naar de kerken is dat de gemeente van Jezus Christus niet in de plaats van Israël is gekomen, maar dat er nog verschillende belangrijke beloften voor Israël in de nabije toekomst zullen worden vervuld.

Steun

Wilt u deze en onze andere educatieve activiteiten mede mogelijk maken? En zo de boodschap van Gods trouw aan Israël verder verspreiden onder christenen in Nederland? Doneer dan online: Maak een gift over

Online winkelen in Israël?

Ga dan naar de webshop en bekijk het complete assortiment.

Web: www.cvi.nl
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen
Auteur: Christenen voor Israël

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies