Tree of Life wint € 125.000 bij VOORbeeld verkiezing

Afgelopen donderdag werd tijdens een feestelijke finale gestreden om zo’n €403.138 door vijf verschillende projecten, waaronder Tree of Life – de enige christelijke stichting die genomineerd werd. Na een avond vol spanning en pittige vragen van de jury werd het team verrast door de fantastische boodschap dat ze €125.000 euro mogen gaan inzetten om nog meer impact te maken voor mensen in armoede.

Het begon allemaal afgelopen juni. In totaal schreven 86 projecten zich in en het doel van de eerste ronde was om zoveel mogelijk stemmen per SMS te verzamelen. In totaal stemden zo’n 56.000 mensen. Alle collega’s en vrijwilligers van Tree of Life deden hun uiterste best om zoveel mogelijk mensen te motiveren om te stemmen, via kerken, bijbelstudiegroepen, de voetbalvereniging of de collega’s.

Van top 15 naar top 5

En met resultaat! Ze eindigden in de top 15. Deze top werd vervolgens door de vakjury onder de loep genomen en daar werden de 5 projecten uitgekozen. Het plan van Tree of Life sprak de jury aan vanwege de potentiële impact en reikwijdte op korte en langere termijn. Afgelopen donderdag presenteerden ook andere organisaties hun project: Wakker Dier, Gelukkige Groentes, Terra Schools en Wildgroei Voedselbos.

Het thema van de verkiezing van voor.nl was “VOOR een groene samenleving”. Het project van Tree of Life was het enige project in het buitenland en tevens het enige project op basis van christelijke waarden. Het team is enorm dankbaar voor deze prachtige kans om het werk op te schalen en daarmee zowel een positief christelijk geluid te laten horen en de handen uit de mouwen te steken: “Voor 5 euro per huishouden kunnen we hen trainen om voedselzekerheid te bereiken. Hiervoor leiden we lokale trainers op die met dorpen oplopen, om verandering van binnenuit te bewerkstelligen.”

Opschalen en uitbreiden

Naast het opleiden van trainers en toewerken naar voedselzekerheid kan Tree of Life ook de impact vergroten door trainingen in meerdere dorpen aan te bieden en daarnaast andere NGO’s binnen en buiten Malawi te trainen in dit concept. Tree of Life werkt volgens de waarden: faith, farming, family en finance, zodat alle gebieden in het leven in een goede relatie tot de Schepper en de schepping komen te staan.

Er is een curriculum in de maak, net als een app om de voortgang te monitoren. Het curriculum helpt niet alleen de lokale teams, maar ook Tree of Life projecten in andere landen om dit concept (met culturele aanpassing) ook uit te werken. Het hoofddoel daarbij is om op een bijbelse, duurzame manier voedselzekerheid te verkrijgen.

Directeur Christian Slager: “We willen iedereen die op ons gestemd heeft heel hartelijk bedanken! En ook de vrijwilligers die enorm hun best hebben gedaan om andere mensen enthousiast te maken om te stemmen. Een prachtig resultaat wat enorm veel impact gaat maken.”

Auteur: Hedwig van Dijkhuizen
Beeld: Tree of Life
Web: www treeoflife.international

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies