Nieuwsberichten over het Midden-Oosten

Amir Tsarfati: Shalom vanaf de prachtige Middellandse Zee tussen Santorini (Griekenland) en Sicilië (Italië)! Het is nu dag zes van onze tiendaagse Middellandse Zeecruise, waarbij we Op ontdekking door Openbaring en Op reis door Daniël bespreken. We hebben Bijbelse plaatsen gezien zoals Efeze (foto) en Athene, maar ook prachtige gebieden zoals Istanbul en Mykonos. Maar het mooiste van alles is dat we al het hele boek Daniël hebben doorgenomen en al een heel eind zijn in Openbaring.

Ik geniet er enorm van om 650 van onze nieuwe vrienden te leren kennen, maar het is eerlijk gezegd ook heel fijn voor mijn vrouw en mij om tijdelijk op een plek te zijn waar we ons geen zorgen hoeven te maken dat er dingen uit de lucht op ons hoofd vallen.

Hier op de serene zee kun je iets beter begrijpen hoe mensen beginnen te vergeten waardoor Israël in oorlog is geraakt. Het kalme water en de prachtige uitzichten zijn zo anders dan wat ik thuis voortdurend zie. Maar we mogen 7 oktober en alle gruwelijke acties van Hamas niet vergeten. Dat is een van de redenen waarom Steve Yohn en ik The Sick Man’s Rage geschreven hebben. Het eerste kwart van het boek is een herinnering aan de horror en tragedie van die afschuwelijke oktoberdag. De thriller wijst vervolgens met een beschuldigende vinger naar iedereen die de kant van de terroristen koos, ook naar wie die dat subtieler deed, zoals Turkije. Het boek komt over zes weken uit. Je kunt nu al exemplaren bestellen, zodat je er zeker van bent dat je ze op tijd voor Kerst in huis hebt en zodat wij er zeker van kunnen zijn dat de boeken in de grote winkelketens terechtkomen.

Het Midden-Oosten

Poging tot moord op Netanyahu

De natie Israël overleefde de afgelopen week op het nippertje. Een UAV (onbemand luchtvaartuig) werd afgevuurd door Hezbollah-strijdkrachten in de richting van het huis van premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara. Gelukkig was het echtpaar op dat moment niet thuis en veroorzaakte de aanval geen verwondingen. De premier reageerde door de moordaanslag een ‘ernstige vergissing’ te noemen en waarschuwde op X: ‘Dit zal mij of de staat Israël er niet van weerhouden door te gaan met onze gerechtvaardigde oorlog tegen onze vijanden om onze toekomst veilig te stellen.’ Hoewel de aanslag werd uitgevoerd door Hezbollah, is er geloofwaardig bewijs dat Iran erachter zat. Het hoeft dus niemand te verbazen dat het islamitische regime snel probeerde zijn falen achter bravoure te verbergen door te zeggen dat er een grote verwoesting in Israël zou worden aangericht als Netanyahu’s mensen achter opperleider Khamenei aan zouden gaan.

Libanon

Het is een heel zware week geweest voor Libanon. De Israëlische luchtmacht (IAF) bombardeerde Hezbollah – bij gebrek aan een betere uitdrukking – als de donder. Vooral de wijk Dahieh in Beiroet was het doelwit van de IAF, omdat daar wapens worden gemaakt en opgeslagen. Het feit dat het ook de thuisbasis is van enkele hoofdkwartieren van Hezbollah maakt het een nog aantrekkelijker doelwit.

Andere gebieden in Libanon hebben ook te lijden gehad onder de Israëlische troepenmacht. In Tyrus zijn veel bombardementen uitgevoerd op bolwerken van terroristen. In het zuiden is de stad Kfarkela grotendeels tot ruïnes vervallen. Net over de grens met Metula (Israël), heeft Hezbollah zich afgeschermd in Kfarkela terwijl ze antitankraketten en mortiergranaten op de Israëliërs afvuurden. Het Israëlische leger (IDF) heeft zich er krachtig voor ingespannen om te zorgen dat deze activiteiten ophouden.

Gaza

Ik wil beginnen met een korte herinnering aan het feit dat Yahya Sinwar dood is, gedood door de kogel van een sluipschutter. De foto’s waren niet prettig, maar wel definitief. Toen hij afgelopen donderdag de genadeslag kreeg, was hij in paniek, hulpeloos en alleen. Het lijkt zo passend. En als je er een lichte rilling van medelijden met hem door je heen gaat, kijk dan op mijn Telegram-kanaal naar de duizenden die naar de plaats van het Novafestival gingen om te bidden op dinsdag, de dag dat het een jaar geleden was dat de gebeurtenis plaatsvond op de Joodse kalender. Er moeten nog steeds te veel tranen vergoten worden om de slachtoffers op het festival en in heel Zuid-Israël om nog iets van meegevoel te hebben voor de man die dit alles heeft uitgevoerd.

De strijd woedt nog steeds in Gaza. De IDF is vastbesloten om de terroristen uit het noordelijke deel van het gebied te verdrijven. Maar omdat Hamas zich verschanst heeft tussen de bevolking, is het essentieel om iedereen uit het gebied te krijgen en te verplaatsen naar de humanitaire zone bij Khan Yunis. Zodra dat is gebeurd, kunnen alle wapens en infrastructuur van de terroristen worden opgeruimd. Het leeghalen van de noordelijke Gazastrook, inclusief Gaza-stad, zal de grootste klap zijn voor het voortbestaan van Hamas. Het zal Israël ook eindelijk in staat stellen om weer humanitaire hulp te bieden aan degenen die het nodig hebben. Zodra de bevolking niet meer afhankelijk is van Hamas voor de distributie van hulp, zullen de terroristen niet meer nodig zijn.

Daarom werden vorige week duizenden burgers in Jabalia door de IDF gewaarschuwd om te vluchten. Hamas verzette zich hiertegen omdat ze de Gazaanse burgers als schild gebruikten. Op de een of andere manier slaagde de bevolking erin om los te breken en te vluchten, waardoor de IDF kon binnenvallen. Nu, te midden van alle kogels en explosies, komen honderden terroristen uit hun holen om zich over te geven.

Een nieuwe onthulling van de inlichtingendienst, die niemand verbaasde, bracht aan het licht dat zes journalisten van Al-Jazeera agenten waren van de terroristische organisaties Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad. Met verschillende functies, zoals sluipschutter, plaatsvervangend hoofd van een propaganda-eenheid en leider van een raketlanceerploeg, gingen deze journalisten-terroristen net iets te ver met hun inbedding. Al-Jazeera, dat een ‘wat je zegt dat ben je zelf’-verdediging gebruikt, ontkende de beschuldigingen ten stelligste en probeerde de zaak om te draaien door te zeggen dat Israël hun verslaggevers als doelwit heeft.

Israëlische breuk in de veiligheid

Over mensen die undercover werken gesproken: de Israëlische inlichtingendienst heeft zeven mensen gearresteerd vanwege spionage voor Iran. De groep kwam oorspronkelijk uit Azerbeidzjan en ontving cryptocurrency van Teheran voor het fotograferen en verzamelen van informatie over belangrijke militaire locaties in heel Israël. Ze voerden twee jaar lang hun spionageactiviteiten uit en hebben naar verluidt zeshonderd missies voltooid. Dit is een van de ernstigste breuken in de veiligheid in Israël van de afgelopen jaren.

Breuk in de veiligheid in de Verenigde Staten

En nu we het toch over spionage hebben, het lijkt erop dat het ministerie van Defensie in Washington zijn eigen lek heeft doen ontstaan. Ariane Tabatabai, stafchef van de assistent-secretaris van Defensie voor Speciale Operaties en een Amerikaanse marine-inlichtingenofficier, lekte geheime documenten over Israël naar Iran. Dat is echter het enige wat we nu zeker weten. Deze vrouw had toegang tot alle bewegingen van de marine en alle speciale troepenoperaties in de wereld, inclusief het Midden-Oosten. Wie weet wat ze heeft doorgegeven? Wat zo ergerlijk is, is dat er al in oktober 2023 geloofwaardige informatie was dat ze spioneerde, en niet alleen koos de regering Biden ervoor om er niet achteraan te gaan, maar de vrouw kon ook haar betrouwbaarheidsverklaring behouden. Ongelooflijk!

Meer uit de VS

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, bracht dinsdag opnieuw een bezoek aan Israël. Zijn boodschap? Val Iran niet aan, stop de oorlog in Gaza en stuur meer voedsel naar Hamas. Oké, hij zei dat we voedsel naar de inwoners van Gaza moesten sturen, maar iedereen weet wie in werkelijkheid de humanitaire hulp krijgt. Het spijt me erg dat de minister van Buitenlandse Zaken helemaal naar Israël moest reizen voor weer een gesprek dat ronduit genegeerd zou worden. Mijn suggestie is dat hij gewoon een opname van zichzelf naar Netanyahu stuurt waarin hij zijn gebruikelijke verhaal afdraait. Op die manier kan Blinken, wanneer degene die de echte beslissingen neemt in het Witte Huis zegt dat hij de Israëli’s weer moet afluisteren, gewoon de premier bellen en zeggen: ‘Hé, Bibi, wil je die video nog eens afspelen?’ Netanyahu zou ‘zeker’ kunnen zeggen en dan de opname op de achtergrond laten afspelen terwijl hij en zijn staf het echte werk doen.

Het is minder dan twee weken voor de Amerikaanse verkiezingen. Wil je nog meer bewijs dat elke stem belangrijk is? De Wall Street Journal meldde dat Yahya Sinwar de liberale Israëlische oppositie en de druk van het Witte Huis noemde als redenen om een gijzelingsovereenkomst te weigeren. Met andere woorden: zonder de radicale Israëli’s en de dubbelhartig sprekende Amerikaanse regering hadden we onze gijzelaars misschien al thuis gehad. Nogmaals, Amerika, je stem telt!

Turkije

Twee gewapende mannen bestormden gisteren het hoofdkwartier van Turkish Aerospace Industries vlak bij het vliegveld van Ankara. In de daaropvolgende vechtpartij werden vijf mensen gedood en tweeëntwintig gewond. De aanvallers, door de Turkse autoriteiten geïdentificeerd als leden van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK), werden beiden ter plaatse gedood.

De bediening

Dat we met de cruise bezig zijn, betekent niet dat Behold Israel zijn reguliere activiteiten heeft gestaakt. Maandag brachten we een prachtige video uit met dr. Rick Yohn en mijzelf, met als titel ‘Onderzoek de Bijbel: hoe we aan de Engelse Bijbel zijn gekomen’. In deze eerste aflevering van een tweedelige serie kijken Rick en ik hoe we van Wycliffe bij de King Jamesvertaling zijn gekomen. Het is een fascinerende studie met veel onverwachte verhalen erin opgenomen.

Op woensdag sprak ik samen met Steve Yohn in onze eerste Authors’ Corner. Onze focus lag bij The Sick Man’s Rage – de oorsprong, het doel en een inkijkje in de verhaallijn. Het was mooi om te doen en het is zeker de moeite waard om te bekijken.

Ik weet dat er problemen zijn geweest voor sommigen van jullie die mijn Telegram-kanaal wilden volgen van buiten de app. Ik kan je verzekeren dat dit een probleem van Telegram is en dat wij er niets aan kunnen doen. Als je je wilt abonneren op mijn Telegram-kanaal, dan kun je dat hier doen.

Nogmaals, het is een prachtige dag op de boot en ik wil graag weer in gesprek gaan met mensen, dus houd ik het deze keer wat korter dan gebruikelijk. Bedankt voor jullie gebeden voor de bediening en voor Israël. Jullie zijn een ware zegen en ik ben de Heer dankbaar voor jullie liefde en steun.

In de verwachting van Zijn komst,
Amir Tsarfati


Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze nieuwsbrief is vertaald door de redactie van Christelijk Nieuws vanuit de Nieuwsupdate van Amir van donderdag 24 oktober 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati
X / Twitter: x.com/beholdisrael

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies