Zaterdag 21 juni Ledencongres ChristenUnie in Ede

De ChristenUnie houdt op zaterdag 21 juni het 29e Unie- en 14e Ledencongres. Dit gecombineerde congres vindt plaats in de Schuilplaats te Ede en begint om 10:00 uur met een bijdrage van ds. Mirjam Kollenstaart. Als afsluiting houdt politiek leider Arie Slob zijn toespraak. Na afloop van het congres (rond 16u00) is er gelegenheid om met een drankje nog even wat met elkaar na te praten.

Het congres kent een gevarieerd programma. In de ochtend is er onder meer aandacht voor concrete uitwerkingsvoorstellen van de op 23 november 2013 in gang gezette partijvernieuwing. Als de voorstellen van het Landelijk Bestuur worden aangenomen, kunt u als lid van de ChristenUnie vanaf 1 januari 2015 meepraten en -stemmen over álle belangrijke partijzaken.

Het middagprogramma start in deelsessies:

Decentralisatie in de zorg

Speciaal voor onze lokale politici hebben we staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA) bereid gevonden om met lokale ChristenUnie-bestuurders door te praten over de overheveling van zorgtaken naar de gemeente. Hebt u zorgen over de zorgtaken die van het rijk naar de gemeenten gaan, hebt u hier vragen over, of wilt u de staatssecretaris nog iets meegeven, dan krijgt u in deze deelsessie hier gelegenheid voor. Deze deelsessie wordt mede namens de Bestuurdersvereniging van de ChristenUnie voorbereid en georganiseerd en is zowel voor lokale ChristenUnie-politici interessant als voor leden.

Partijvernieuwing

Voor kiesverenigingbestuurders is er een deelsessie over fase 2 van de partijvernieuwing. Daarbij komt de vraag aan de orde hoe we ons als ChristenUnie het beste lokaal kunnen organiseren.

Terugblik politieke seizoen 2013-2014

Ook is er een meer algemene sessie, waarin de deelnemers samen met landelijke ChristenUnie-politici terugkijken op het seizoen 2013-2014.

Uniefundering

De ChristenUnie is een uitgesproken christelijke partij. Hierin vinden christenen elkaar om vanuit hun missie politiek relevant te zijn. Zij doet dat vanuit een grondslag waarin de traditie van de partij en haar voorgangers doorklinken. In deze deelsessie gaan we met elkaar in gesprek om na te gaan of en hoe nu en in de toekomst deze grondslag voldoende binding geeft om alle betrokken christenen binnen onze partij te verenigen.

Pitchen en leden werven

In 2015 wil de ChristenUnie 2015 nieuwe leden erbij! Leer in deze deelsessie hoe u op aanstekelijke en kernachtige wijze uw persoonlijke drive om voor de ChristenUnie actief te zijn, in een persoonlijke pitch kunt verwerken. En hoe u daarmee in uw omgeving aan de slag kunt om leden te werven!

Via de website van de Christenunie kunt u zich aanmelden voor dit congres. Daar is ook meer informatie te vinden over het programma van die dag.

ChristenUnie
© Tobias Huizing voor christelijknieuws.nl
12-06-2014
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies