God op de middenstip: een kijkje in de binnenkamer van de topsporter

Het WK Voetbal was een mooie aanleiding voor Gerrit-Jan van Heemst om christen-topvoetballers te interviewen over hun geloof. Bij uitgeverij Kok verscheen ’God op de middenstip’, een compilatie van 14 voetballers die openhartig vertellen over het geloof en topsport.


Terwijl veel kerken het zwaar te verduren hebben, komen steeds meer profvoetballers ervoor uit christen te zijn. Dat valt niet altijd mee in een wereld waarin geld en bewondering een prominente plaats innemen. Het vraagt moed, toewijding en soms ook een stuk opoffering. Veertien topvoetballers, de meesten nu actief, anderen ex-profs, vertellen openhartig over hun inspiratie en de manier waarop ze in het leven staan.

Voor alle voetballiefhebbers biedt dit boek een unieke blik in de binnenkamer van de topsporter.

Het boek bevat verhalen van: Stefan de Vrij, Kevin van Diermen, Jaan de Graaf, Jeffrey Sarpong, Evander Sno, Eyong Enoh, Fred Benson, Jacob Mulenga, Niels de Jong, Geert den Ouden, Leonardo Dos Santos, Folkert Velten, Jan van Dijk, Joop Korevaar


‘Vroeger wilde ik al dominee worden. Of zendeling.’ – Jaan de Graaf over zijn band met het geloof (blz. 18)

‘Het was mijn tijd nog niet. Zo simpel is het gewoon. God vond mij nog te jong om te sterven. De artsen hebben keihard gewerkt. Ik zit hier nu nog omdat zij hun werk zo goed gedaan hebben. Daar ben ik God erg dankbaar voor.’ – Evander Sno over zijn hartstilstand op het voetbalveld (blz. 27)


Sportjournalist Gerrit-Jan van Heemst (1978) schreef voor het AD en Voetbal International en won in 2009 met De dag van Pim en Pierre de publieksprijs voor het beste sportboek.

Margaretha Oostinga
© Henk-Jan Oudenampsen
27-06-2014
Samenleving

www.kok.nl 


Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies