De Parel: een thuis voor jongeren met een beperking

Als ouder wil je het beste voor je kind, beperking of niet. Daarom heeft een groep ouders vanuit verschillende kerken ouderinitiatief ‘De Parel’ opgezet. We zetten voor onze kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking een woning met begeleiding op.

Medio 2015 verwachten we in een nieuw gebouw aan het Sparrenbos in de wijk de Zonnehoeve in Apeldoorn van start te gaan. Er is nog ruimte voor drie nieuwe bewoners, waarvan tenminste één vrouwelijke.

Vervangende thuissituatie

De Parel werkt als vervangende thuissituatie voor de bewoners. Bij de opzet van het ouderinitiatief werken de ouders samen met zorgverlener ’s Heeren Loo. Momenteel nemen zes ouderparen deel aan het ouderinitiatief voor zes bewoners. Er zijn nog drie plaatsen beschikbaar voor bewoners met een verstandelijke of meervoudige beperking.

Een huis gedragen door bewoners, medewerkers en ouders

Kinderen die volwassen worden, vliegen uit. Kinderen met een verstandelijke beperking doen dat ook. Als ouders zoek je een plek waar je kind fijn kan wonen en tot zijn of haar recht kan komen. De Parel is een Christelijk initiatief, gedragen door bewoners, medewerkers en ouders. Ouders hebben samen met ’s Heeren Loo de tijd genomen om elkaar goed te leren kennen en om samen te ontdekken hoe zo’n huis eruit kan zien. We hebben onze visie op leven en wonen gedeeld. Op grond van die gedeelde visie hebben De Parel en ’s Heeren Loo de intentie om de komende jaren met elkaar in zee te gaan om het huis te realiseren en het zorgteam te werven.

Verticale groep

Een prachtige plek met de voortuin in de wijk en de achtertuin grenzend aan voorzieningen van ’s Heeren Loo. In de wijk de Zonnehoeve is er ruimte om het huis voor onze kinderen te realiseren. De bewoners vormen een ‘verticale groep’, dat wil zeggen een diverse groep met verschillende verstandelijke niveaus. Met het oog op het scheiden van wonen en zorg heeft iedere bewoner een zelfstandige woonruimte, maar er is ook een gezamenlijke woonkamer en voorzieningen.

Spannende fase

Binnenkort start een spannende fase: we kunnen gaan bouwen! Aannemer Veeneman heeft het voorlopig ontwerp klaar. Dan kunnen de bewoners de definitieve indeling van hun nieuwe huis bekijken. Een spannend moment voor de gehandicapte bewoners maar ook voor de ouders.

Stichting Vrienden van de Parel opgericht

Vrienden van de Parel hebben een stichting voor sponsoring en fondsenwerving opgezet. Hierbij denkt de stichting aan bijvoorbeeld zonnepanelen, de aangepaste keuken of inrichting van de tuin.

De ouders van de Parel zijn actief op zoek naar ouders die interesse hebben voor een woonplek in De Parel? Mensen die meer willen weten kunnen contact opnemen met Gerda Schotanus 06 231 751 04

Redactie christelijknieuws
De Parel
02-07-2014
Samenleving
https://www.deparel-apeldoorn.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies