ChristenUnie: kabinet onterecht terughoudend over ISIS-terreur in Irak

De ChristenUnie wil dat het kabinet zich in veel duidelijkere bewoordingen uitlaat over de situatie in Irak, waar duizenden christenen, Yezidi’s en andere minderheden met de dood worden bedreigd door het oprukkende ISIS.

De fractie van de ChristenUnie heeft met teleurstelling kennis genomen van de brief van de minister van Buitenlandse Zaken van 7 augustus jl. over de humanitaire nood van de minderheden in Irak. Allereerst betreurt de fractie van de ChristenUnie ten zeerste de dramatische situatie van de christenen, Yezidi’s en andere minderheden die te lijden hebben, vervolgd en gedood worden door IS (Islamitische Staat) en spreekt zij haar medeleven uit, ook aan de Iraakse gemeenschap in Nederland.

De fractie van de ChristenUnie heeft eerder, in 2008, na een werkbezoek aan de Nineve-vlakte, haar grote zorgen uitgesproken over de terreur tegen de minderheden die leven in deze regio en gewaarschuwd voor met name de religieuze zuivering van de christenen aldaar. Deze terreur is niet van deze weken, maar is al sinds 2003 aan de gang.

De fractie van de ChristenUnie verwijst hierbij ook naar de brief van ABM welke maandag 11 augustus, aan de minister van Buitenlandse Zaken verzonden is. Ook de Assyrische gemeenschap in Nederland en andere christelijke Iraakse groepen hebben vele malen gewezen op de vervolging door jihadistische groeperingen in Irak de afgelopen jaren.

De fractie van de ChristenUnie heeft dan ook de aantal vragen gesteld aan met name de minister van Buitenlandse Zaken. Lees meer op de site van de christenunie via de link onderaan dit artikel.

© Henk-Jan Oudenampsen
13-08-2014
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies