Kerstkaartenactie voor gevangenen en dak- en thuislozen

Ark Mission organiseert dit najaar opnieuw de landelijke kerstkaartenactie voor gevangenen en dak- en thuislozen. Juist in de decembermaand wordt eenzaamheid extra gevoeld en is een persoonlijke kerstwens van grote betekenis. Via de actie worden jaarlijks duizenden kaarten bezorgd in gevangenissen en opvangcentra van het Leger des Heils.

Iedereen kan meedoen aan de actie door een kerstwens te sturen, waarbij het belangrijk is dat wel de naam van de afzender maar niet de adresgegevens op de kaart genoteerd worden. Ook is het mogelijk om teksten te schrijven in andere talen, zodat bijvoorbeeld ook Roemenen en Bulgaren die in ons land gevangen zitten een kerstwens in hun moedertaal ontvangen. Voorbeeldteksten en andere informatie over de actie staan op www.arkmission.nl.

Campagnekaarten

Tot 1 december kunnen de kerstwensen in een envelop gestuurd worden naar Ark Mission, Donauweg 4, 1043 AJ Amsterdam. De kaarten voor gevangenen in ons land worden daarna verspreid via predikanten en pastores die verbonden zijn aan het Justitiepastoraat. Voor zover toegestaan krijgen ook Nederlanders die in het buitenland gevangen zitten een kerstwens toegestuurd. Het Leger des Heils helpt mee om de kaarten bij de dak- en thuislozen te bezorgen in hun opvanglocaties. Om de actie meer bekendheid te geven zijn gratis campagnekaarten beschikbaar met een korte uitleg. Kerken en anderen die hiervan gebruik willen maken kunnen de campagnekaarten gratis aanvragen via info@arkmission.nl of 020-4802981.

Bajesagenda’s

Al honderd jaar zet Ark Mission zich in voor de bijbelverspreiding in binnen- en buitenland. Vaak worden specifieke middelen ontwikkeld voor groepen in de samenleving. De Bajesagenda voor gedetineerden is daarvan een voorbeeld. Deze christelijke agenda met onder meer gebeden, bijbelteksten en pastorale bijdragen wordt jaarlijks door Ark Mission gefinancierd uit giften van kerken en donateurs. In het 28-jarig bestaan van de agenda zijn in totaal 900.000 agenda’s gedrukt. De kerstkaartenactie is een activiteit die voortkomt uit de jaarlijkse Bajesagenda.

Anneke van der Krans
© Henk-Jan Oudenampsen
26-10-2014
Evangelisatie
https://www.arkmission.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies