Ruud Kraan nieuwe directeur van Open Doors

Ermelo – Open Doors, de organisatie die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen, heeft Ruud Kraan (56) aangetrokken als nieuwe directeur voor Nederland. Kraan volgt Tjalling Schotanus op, die sinds 2001 als directeur verbonden is aan de organisatie.

De nieuwe directeur start vanaf 1 december met zijn werkzaamheden. Als gezicht van de organisatie zal Kraan zich onder meer bezighouden met het onderhouden en uitbouwen van externe relaties en verdere groei en ontwikkeling van de organisatie.

Kraan was de afgelopen tien jaar actief als zelfstandig organisatie- en communicatieadviseur voor met name christelijke charitatieve organisaties, waaronder Open Doors. De afgelopen veertig jaar ontwikkelde hij een intense betrokkenheid met vervolgde christenen. “Wanneer je zelf in contact komt met vervolgde christenen, laat je dat niet meer los”, zegt Kraan. “Dat onze broers en zussen over de hele wereld zó moeten lijden omdat ze de Here Jezus volgen, mag geen christen in de westerse wereld onberoerd laten. Ik ben dankbaar dat ik de kans krijg me volledig voor hen in te zetten. Samen met de collega’s van Open Doors en met zoveel mogelijk christenen in Nederland en Vlaanderen, én onder leiding van de Here God, slaan we de armen om onze geloofsfamilie heen en laten ze niet meer los.”

Kraan studeerde theologie en ontwikkelde ruime deskundigheid op het gebied van media, communicatie, fondsenwerving en management. Daarnaast was hij actief als interim-adviseur en -directeur bij diverse toonaangevende organisaties. Kraan: “Deze directiefunctie bij Open Doors is voor mij een logische stap. Hierin komen mijn managementervaring, mijn kennis van fondsenwerving, mijn ondernemerschap én mijn passie voor de vervolgde kerk bij elkaar. Ik heb het gevoel dat ik er in de afgelopen jaren voor ben klaargestoomd.”

De zoektocht naar een nieuwe directeur eindigde uiteindelijk dicht bij huis, stelt de bestuursvoorzitter van Open Doors Nederland. “Ruud Kraan is als extern adviseur al eerder succesvol betrokken geweest bij het werk van Open Doors Nederland. We zijn blij hem nu als directeur van Open Doors Nederland te kunnen benoemen en zien uit naar de expertise die hij gaat brengen in het breed vertellen van het verhaal van de vervolgde kerk. We hebben daar veel vertrouwen in en wensen hem en het team van Open Doors Nederland van harte Gods zegen toe.”

Directeur Tjalling Schotanus is verheugd over de aanstelling van Kraan als zijn opvolger. “Ruud en ik kennen elkaar al geruime tijd. Zijn jarenlange betrokkenheid bij vervolgde christenen maakte hem tot een gedreven en waardevolle adviseur van Open Doors, en straks ook tot een bevlogen directeur.” Schotanus kijkt met dankbaarheid terug op de jaren waarin hij actief was voor Open Doors Nederland. “De afgelopen jaren ontdekten steeds meer Nederlandse christenen dat ze verbonden zijn met miljoenen geloofsgenoten die worden vervolgd om hun geloof in Jezus Christus. Mijn laatste publieke optreden voor Open Doors Nederland was de Open Doors-dag, waarop we in de Jaarbeurs het recordaantal van ruim 8.000 bezoekers mochten verwelkomen; een prachtig hoogtepunt om mee afscheid te nemen.”

Open Doors
Open Doors
04-11-2014
Kerk
https://www.opendoors.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies