Koningin Máxima bij Taal doet meer College

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdag 15 januari in Utrecht aanwezig bij het vierde Taal doet meer College. Tijdens deze bijeenkomst lanceert de Koningin de ‘Krachtvinder’, een online portal waar werkgevers en werkzoekenden met een taalachterstand elkaar gemakkelijker kunnen vinden.

Halleh Ghorashi, hoogleraar Diversiteit en Integratie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam houdt een toespraak. Zij stelt dat door een taalachterstand veel getalenteerde arbeidskrachten verloren gaan en dat werkgevers die door deze taalbarrière heen breken, succesvoller zijn. Aansluitend gaan werkgevers in gesprek met vrijwilligers en cursisten van Taal doet meer over de vraag hoe je de talenten van mensen met een beperkte taalvaardigheid beter kunt herkennen en benutten. Koningin Máxima neemt deel aan enkele van deze gesprekken.

Al meer dan 25 jaar zorgt Taal doet meer ervoor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Meer dan 300 vrijwilligers per jaar bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Vrijwillige mentoren en huiswerkcoaches ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school.

Rijksoverheid
RVD – Rijksoverheid Koninklijk Huis
14-12-2014
Samenleving
https://www.koninklijkhuis.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies