Een gezonde leefstijl mag christenen aanspreken

Kies voor de trap in plaats van de roltrap… Een gezonde leefstijl begint met bewust kiezen. En met samen te werken aan een gezonde balans op het gebied van gewicht, voeding, beweging en vitaliteit. Een gezonde leefstijl is de meest waardevolle investering, die je jezelf kunt geven. Je functioneert zoveel beter op alle levensgebieden als je in balans, vitaal en energiek bent. Een gezond gewicht is hierbij een belangrijke basis.

Géke van der Burgh en Henri Cooiman, initiatiefnemers van de website olijftak.com: ‘Gezondheid is niet maakbaar, het is een zegen als je het krijgt. Je kunt er zelf wel actief aan bijdragen door gezond te leven. Zorg daarom goed voor jezelf, je bent een kostbaar en uniek mens.’

Gezondheid is niet maakbaar

Henri Cooiman is personal trainer van HEROik en Géke van der Burgh is voedingsdeskundige en leefstijlcoach van de Olijftak. Vanuit hun vakgebieden Voeding en Beweging hebben zij een passie om christenen en gemeenten/kerken toe te rusten om gezond(er) te gaan leven. Gezondheid is niet maakbaar, toch zijn we wel verantwoordelijk voor een gezonde leefstijl, waardoor ziekten voorkomen kunnen worden of sneller genezen. Hier valt nog veel winst te behalen.

Gratis eBook

Om deze reden hebben zij plannen ontwikkeld, waaronder het schrijven van een gratis eBook met daarin een 12stappenplan om gezond te gaan leven, gebaseerd op bijbels principes.

Afgelopen week waren zij te gast bij Grootnieuwsradio in Cafe Grande waar het eBook gelanceerd werd, inmiddels is het meer dan 500 keer gedownload en ontvangen we positieve reacties.

Omdat januari een maand is waarin veel mensen weer opnieuw bezig willen gaan met gezond(er) leven, blijft het gratis eBook voorlopig beschikbaar via de website olijftak.com.

Meer diensten

De site biedt meer, zo worden er, tegen betaling, diverse diensten en persoonlijke adviezen met leefstijlplannen aangeboden.

Géke van der Burgh: ‘Elk traject bij De Olijftak gaat uit van een persoonlijke benadering. Iedereen krijgt een op maat gemaakt advies, vastgelegd in een Persoonlijk Gezonde Leefstijlplan. Hierin staan concrete voedings- en beweegadviezen waarmee jij jouw doelen kan bereiken.

We hebben regelmatig (standaard wekelijks) contact om te bespreken hoe je het plan invoert in je dagelijks leven. Er is aandacht voor dingen waar je tegenaan loopt zoals omgaan met verleidingen en valkuilen, en je krijgt steun en tips om gemotiveerd verder te gaan.

We kunnen afspreken op de praktijk in Almelo, maar ook via skype, telefoon of email contact hebben. We spreken dit van tevoren af. Ook als je na een traject nog verder gecoacht wilt worden is het mogelijk het traject uit te breiden.’

Traject gezond afvallen

Voorbeeld: Een traject Gezond Afvallen bestaat uit een intakegesprek, een adviesgesprek, een persoonlijk Gezonde Leefstijlplan en tenminste 5 consulten. Als je behoefte hebt aan uitgebreide coaching kan ook gekozen worden voor een traject met 10 consulten.

Het traject is persoonlijk op maat gemaakt. Door eerst een analyse te maken van je voedingsgewoontes en (als je op de praktijk komt) een goede meting te doen van o.a. je gewicht, BMI en vetpercentage kan een advies op maat opgesteld worden. Dit helpt je om duurzame veranderingen aan te brengen waarmee jij je doelen kan bereiken en vasthouden.

© Henk-Jan Oudenampsen
10-01-2015
Samenleving
https://www.olijftak.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies