Trans World Radio vierde 50-jarig jubileum met dankdienst

Trans World Radio vierde donderdag 12 februari haar 50-jarige jubileum met een dankdienst in Bethabara te Voorthuizen. Trans World Radio is in 1965 opgericht door Hans van der Steen. Het thema van de dankdienst was ‘Ik ga voor je uit’. Ruim 450 bezoekers waren aanwezig.

Tijdens de avond werd er gezongen onder leiding van de band Zingen op Zondag. Het verleden werd mooi uitgebeeld door middel van een multimediaal drama gespeeld door Demi Booi en Larissa Bottenheft onder de naam Toont de Wereld haar Redder. Gastspreker van de avond was Boaz Seong, verantwoordelijk van TWR Noord-Korea.

De eerste drie exemplaren van het nieuw uitgegeven boek ‘Ik ga voor je uit’ werden uitgereikt aan de heer Porcee (een van de oudste donateurs), David van der Steen (coördinator van TWR België) en Burgermeester Asje van Dijk.

Burgermeester Asje van Dijk vertelde blij te zijn met TWR in de gemeente Barneveld. Hij legde een mooie link tussen de eierdoosjes waar Hans van der Steen zijn eerste radiostudio mee isoleerde en het dorp Barneveld waar TWR nu al 11 jaar kantoor heeft.

Ook oprichter Hans van der Steen was deze avond aanwezig. De collecte van de avond leverde het mooie bedrag van € 7.500,- dat bestemd wordt voor het werk van TWR in Noord-Korea.

De kracht van christelijke radio:

  • Radiogolven zijn niet tegen te houden. Ze gaan door politieke, geografische, sociale en religieuze grenzen. Radio komt in landen waar christenvervolging is, zoals Noord Korea en het Midden Oosten. In oorlogsgebieden en veraf gelegen gebieden.
  • Radio is een privé medium, waar in het geheim naar geluisterd kan worden.
  • Radio bereikt grote groepen mensen tegelijk met dezelfde boodschap tegen lage kosten.
  • Radio bereikt mensen die niet of nauwelijks kunnen lezen (wereldwijd zijn er 800 miljoen analfabeten).
  • Voor velen is radio de enige mogelijkheid om het Evangelie te horen.
  • Radioprogramma’s uitzenden is lange termijnwerk: de programma’s komen dagelijks of wekelijks terug en hebben vaak een trouw luisterpubliek, waardoor de mensen echt onderwezen en toegerust worden.

Redactie christelijknieuws
Foto’s: © Hanneke Span
13-02-2015
Web: www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies