Michael W. Smith in Ahoy: Aanbidding brengt je dichter bij de Schepper

Michael W. Smith is wat Nederland betreft zonder twijfel de bekendste internationale gospelzanger. Donderdagavond was hij op tour in Nederland en gaf een concert in Ahoy Rotterdam in het kader van de ‘Sovereign’ worship tour. In het voorprogramma een optreden van Ralph van Manen die onlangs zijn 25 jarig jubileum als artiest vierde. De organisatie was in handen van Events4Christ. Vrijdag is Michael in Heilbronn Duitsland voor een volgend concert.

‘Wauw wat was het concert van Michael W. Smith bijzonder, eigenlijk een grote kerkdienst met 600 mensen.’ (Een reactie op Facebook).

Michael Whitaker Smith (57) is een Amerikaanse gospel- en praiseartiest. Hij heeft als doel om het evangelie van de redding die God aan mensen geeft door het werk van Jezus Christus, te verkondigen via zijn muziek. Hij wil met zijn talenten God vereren.

Michael: ‘Aanbidding is een essentieel onderdeel van ons geloof. Als we God de erkenning geven die Hij verdient, wordt de relatie met onze Vader dieper. Onze kracht wordt vernieuwd. Onze ziel wordt verfrist. Aanbidding brengt je dichter bij de Schepper.’

Het is vooral de aanbiddingsmuziek die de afgelopen jaren regelmatig de boventoon voert in Michael W. Smith’s repertoire, en met zijn recente album ‘Sovereign’ gaf hij er een pakkend vervolg aan. ‘Sovereign’ zet de lijn van de worship albums voort, maar doet het met de muzikale impact van Smith’s populaire cd ‘Healing Rain’. De ‘Sovereign’ tour is wat dat betreft ook een grootse ervaring. Michael W. Smith bracht zijn volledige band naar Nederland voor een aanbiddingsavond waar nog lang over nagepraat zal worden

Aanbidding is een levensstijl

Michael: Aanbidding is een levensstijl, maar ik denk dat dat te midden van alle lofprijsmuziek en aanbiddingsdiensten gemakkelijk uit het oog wordt verloren. Ik ben erg dankbaar voor alles wat er op dit moment gebeurt. Er komen veel nieuwe lofprijs- en aanbiddingsliederen uit, die uitdrukken wat we willen zeggen, en dat is prachtig. Het verheft onze harten en geeft ons de kans om de Heer te zeggen wat we werkelijk van Hem denken. Maar muziek maakt maar een klein deel uit van de levensstijl van aanbidding.

Als we in de supermarkt naar de kassa lopen, hoe gaan we dan om met degene die daar zit? Contact maken met iemand kan ook aanbidding zijn, zelfs al is het maar gewoon ‘Hallo!’ zeggen en glimlachen.

De schoonheid van het evangelie is zijn eenvoud. Het is: ‘Heb de Here uw God lief met uw hele hart, uw hele verstand en al uw kracht, en heb uw naaste lief als uzelf.’ Dat is aanbidding.

Aanbidding is tijd maken voor God

Michael: ‘Vaak ga ik ‘s avonds laat, als de kinderen in bed liggen en de telefoon niet meer gaat, een eindje wandelen langs de weg die naar mijn huis loopt. Of soms stap ik ‘s ochtendsvroeg, voor de gekte van mijn dagelijkse programma begint, in de auto en rijd ik een stukje door de landelijke omgeving. Op die momenten heb ik echt contact met God; ik vertel Hem alles wat ik op mijn hart heb, of soms zwijg ik ook wel gewoon en besef dat Hij bij me is.’

Lofprijs terwijl we lijden

Michael: ‘God prijzen terwijl alles goed gaat is één ding. Je hebt genoeg te eten, een dak boven je hoofd, werk om je bezig te houden, en familie en vrienden om dat alles mee te delen. Maar wat als er moeilijke tijden komen en de wereld toekijkt hoe je dan zult reageren? Aanbidden in moeilijke tijden kan een opluchting en een echte bevrijding zijn. Het kan soms moeilijk zijn om het te doen, maar het werkt. En door die aanbidding heen doet God iets met je hart. Je zult het misschien nog een tijd moeilijk hebben, maar de last voelt ineens niet zo zwaar meer aan. En ik denk dat dat precies is wat we horen te doen. We horen Hem te prijzen, hoe de omstandigheden ook zijn.’

Michael W. Smith is een heuse superster. Hij heeft miljoenen albums verkocht, tientallen awards ontvangen en zijn muziek klinkt over de hele wereld. Toch blijft de Amerikaan toegankelijk en nederig, en dat heeft de Nederlandse fans hem des te meer in de armen doen sluiten. Dat, en natuurlijk zijn muziek. Want met zijn ‘Worship’ album in 2001 ontdekte ons land massaal Michael W. Smith.

Niet dat zijn bekendheid uit de lucht kwam vallen; diverse liedjes van Smith gelden al jaren als klassiekers, zoals ‘Friends’ en het aanbiddingslied ‘Great Is The Lord’, dat in de Opwekkingsbundel opgenomen werd als ‘Groot Is De Heer’. Het pop repertoire van Smith viel zelfs buiten het ‘gospelcircuit’ in de smaak; Rene Froger nam een versie van Smith’s hit ‘Love Me Good’ op. Michael bezocht ons land regelmatig en vulde stadions en festivalterreinen.

Redactie christelijknieuws
Foto’s: © Toff-Fotografie.nl voor christelijknieuws.nl
01-05-2015
Web: www.events4christ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies