Refo500 start Bijbeljaar in Gouda

Partners van Refo500 hebben 2016 uitgeroepen tot Bijbeljaar, omdat het dan 500 jaar geleden is dat Erasmus het Griekse Nieuwe Testament uitbracht en omdat zonder deze Erasmus-Bijbel de Reformatie ondenkbaar zou zijn geweest. Op zaterdag 31 oktober (Hervormingsdag) ’s avonds wordt in de Goudse Sint-Janskerk het startschot gegeven voor het Bijbeljaar 2016.

Christa Anbeek (Universiteit voor Humanistiek), Gerard de Korte (Bisdom Groningen), Roel Kuiper (Theologische Universiteit Kampen), Kees van der Staaij (SGP) en Anne Westerduin (Royal Jongbloed) gaan onder leiding van Sjirk Kuiper (Nederlands Dagblad) met elkaar en met enkele jongeren in gesprek. Wat betekent voor hen de Bijbel? Hoe gaan zij er persoonlijk en in hun werk mee om?

De avond wordt georganiseerd door Refo500 in samenwerking met Vereniging Protestants Nederland en Stichting Goudse St. Jan. Diverse partners van Refo500 zullen zich presenteren door middel van een stand en er zal muziek zijn. De toegang is gratis.

Vanuit Refo500 zullen in 2016 tal van activiteiten worden aangeboden rond de Bijbel, waaronder twee tentoonstellingen in Gouda, de stad van Erasmus. Het Bijbeljaar 2016 loopt uit op het Reformatiejaar 2017, het jaar waarin wereldwijd aandacht wordt gegeven aan de 500e verjaardag van de Reformatie.

Refo500
© Henk-Jan Oudenampsen
08-07-2015
Kerk
https://www.refo500.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies