Duizenden mensen bidden in Egypte om een opwekking

Tijdens een driedaagse evangelisatieactie in de Kasrel Dobara Kerk in Caïro kwamen duizenden mensen samen om te bidden om een opwekking. Volgens een bericht van ‘Assist News’ kwamen enkele honderden mensen tot geloof.

Eén van de sprekers was dr. Michael Youssef, een geboren Egyptenaar. Hij is de grondlegger van de zendingsorganisatie Leading the Way. Zijn prediking van redding in Christus werd ook uitgezonden via de satelliettelevisie.

‘De afgelopen vijf jaar is er veel extreem geweld geweest in dit land,’ aldus Youssef. ‘Er waren bloedige opstanden en twee keer werd een president afgezet. Maar deze kerk – en veel andere kerken in Egypte – zijn tot God gaan roepen om vrede en gerechtigheid in dit land. En op diverse manieren heeft Hij deze gebeden beantwoord. Ik bid dat God, door Zijn genade, deze samenkomsten zal gebruiken om een geestelijke opwekking te geven in dit land.’

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
23-04-2016
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies