World Vision medewerker in Gaza gearresteerd

Op 15 juni 2016 werd dhr. Mohammad El Halabi, operationeel directeur voor World Vision Gaza, gearresteerd door de Israëlische staat. Op 4 augustus, na 50 dagen gevangenschap, is hij beschuldigd van steun aan Hamas. World Vision is erg geschrokken van deze aanklacht.

World Vision is een Christelijke organisatie, actief in noodhulp, ontwikkelingswerk, en beleidsbeinvloeding. Op de website zegt de organisatie:

‘We zetten ons in om samen met kinderen, families en gemeenschappen te vechten tegen armoede en ongelijkheid. We helpen iedereen, zonder onderscheid te maken naar geloof, ras, afkomst of geslacht. World Vision werkt al meer dan 40 jaar in Israel en de Palestijnse gebieden. We zetten ons in om ruim 500.000 kwetsbare kinderen hoop te geven, door middel van onze programma’s op gebied van onderwijs, gezondheidszorg en ook bescherming tegen geweld.

Als humanitaire organisatie zijn we onpartijdig en neutraal. En we willen dan ook absoluut niet betrokken zijn bij politieke, militaire en terroristische activiteiten. We waken voor onze onafhankelijke status, en richten ons op het dienen van mensen en kinderen in armoede. Binnen World Vision hanteren we strakke procedures en controles om ervoor te zorgen dat de aan ons toevertrouwde donaties goed worden besteed, in lijn met wettelijke voorschriften. Daarbij waken we ervoor dat onze activiteiten conflicten niet verder aanwakkeren, maar juist bijdragen aan vrede.

De programma’s van World Vision in Gaza worden regelmatig gecontroleerd. Niet alleen door onze uitgebreide interne procedures en controles, maar ook door externe onafhankelijke partijen, die bekijken of de donaties de mensen in nood daadwerkelijk bereiken. Daarbij wordt ook gecontroleerd of wordt voldaan aan de geldende wetgeving.

Op basis van de informatie die wij nu hebben, hebben we geen reden om aan te nemen dat de beschuldigingen waar zijn. World Vision zal de bewijzen die op tafel worden gelegd, zorgvuldig bekijken. En op basis van dat bewijs, zonodig, maatregelen nemen.’

World Vision
© Henk-Jan Oudenampsen
05-08-2016
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies