Hoop voor Cambodja

Kerk in Actie stelt tijdens de Pinksterzendingsweek een zendingsproject in Cambodja centraal. Het Rode Khmer-regime heeft in de jaren ‘70 in dat land veel pijn en ellende veroorzaakt. De kinderen van toen zijn de ouders van nu. Zij blijken grote moeite met opvoeden te hebben.

Tijdens het bewind van de Rode Khmer zijn veel ouders en kinderen van elkaar gescheiden. Die kinderen voeden inmiddels hun eigen kinderen op. Ze hebben er moeite mee om van hen te houden. Veel kinderen groeien daarom op in chaotische, ongedisciplineerde en getraumatiseerde thuissituaties.

Het hulpprogramma ‘Hope’ van World Relief Cambodja wil kinde- ren, tieners en volwassenen hoop geven. De Nederlandse Joke van Opstal is nauw bij de hulp betrokken. Mensen die vervuld zijn met de Heilige Geest, kunnen kanalen van Gods liefde zijn, is haar visie. Het Hope-programma zet daarom in op bijbelonderwijs aan kinderen. Juist zij zijn belangrijk voor het vinden van nieuwe hoop.

Door drama en poppenspel leren de kinderen dat ze in Gods ogen van waarde zijn en dat Hij van hen houdt. Ook leren ze basis- vaardigheden over hygiëne en de omgang met hun ouders.

De boodschap die de jongens en meisjes meekrijgen, straalt uit op het hele gezin. Ouders merken de veranderingen bij hun kinderen en komen uit nieuwsgierigheid soms mee naar de bijeenkom- sten. In kindertaal horen zo ook zij het evangelie. In veel Protestantse Gemeenten zal in de week van 20 tot 27 mei voor Hope gecollecteerd worden.

27-04-2007
Buitenland
https://www.kerkinactie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies