EO’s Korenslag op zoek naar het beste koor

De EO is wekelijks op tv met de grote live-show Korenslag, gepresenteerd door Henny Huisman. De deelnemende koren strijden met elkaar om de titel ‘beste koor van Nederland’.

In het programma draait het om zang, saamhorigheid en kwaliteit. Er gaven zich honderden koren op, waarvan ongeveer 120 auditie hebben gedaan. 16 zeer diverse koren zijn overgebleven, zoals shanty-, pop-, gospel- en a cappella-koren. Publiek en jury mogen samen bepalen wie doorgaat en uiteindelijk wint.

Begin 2007 heeft de EO koren opgeroepen auditie te doen. 16 koren zijn uiteindelijk geselecteerd, die nu verdeeld zijn over 4 uitzendingen. Henny Huisman: “we kijken niet alleen naar zangkwaliteit, maar ook naar het sociale proces in een koor, doorzettingsvermogen en improvisatievermogen”.

De afvalrace duurt in totaal 8 afleveringen. Per aflevering kiest de jury 1 koor dat doorgaat naar de volgende ronde, en het publiek kiest er ook 1. Dus per aflevering gaan er steeds 2 van de 4 koren door naar de (kwart/halve) finale(s). In de finale (aflevering 8) staan de dan 2 overgebleven koren uit deze afvalrace tegenover elkaar. De koren zingen eigen reportoire en krijgen een zangopdracht. Per uitzending treedt ook een bekende Nederlandse zanger(es) op. De koren moeten creatief op hun optreden inspelen. Welk koor slaagt erin zich het beste neer te zetten? Wie improviseert het beste met bekende en nieuwe muziek? Jury en publiek geven hun oordeel en begin juli weten we wie zich ‘het beste koor van Nederland’ mag noemen.

De jury bestaat uit: Ivo van Leeuwen, Janke Dekker en Jeroen Kijk in de Vegte.

08-06-2007
Muziek
https://www.eo.nl/korenslag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies