Radio helpt kinderen in India

Trans World Radio maakt ook speciale radioprogramma’s voor kinderen. In Noord-India zendt TWR-India bijvoorbeeld een kinderprogramma uit in het Hindi. Voor kinderen én ouders is dit programma tot grote zegen. Sinds kort ondersteunt Trans World Radio Nederland deze uitzendingen.

“Mijn naam is Mahima en ik ben negen jaar. Vandaag heb ik jullie kinderprogramma Bal Samay voor het eerst gehoord. Ik vind het programma heel erg leuk. Ik hoor nu ook over Jezus en Zijn liefde voor mij. Ik beloof dat ik nooit een uitzending zal missen. Zend mij alstublieft een boek.” Armoede Mahima Sharma woont in India. Dit enorme land in Azië is voor kinderen één van de gevaarlijkste plekken ter wereld. Bijna honderd miljoen kinderen moeten werken en kunnen daarom niet (meer) naar school. Ongeveer de helft van de Indiase bevolking leeft onder de armoedegrens.

Ook kinderen moeten meewerken om voor voldoende inkomsten te zorgen. Mijnen Vaak worden deze kinderen uitgebuit. Honderdduizenden werken in de mijnen, waar ze het werk moeten doen waar volwassen mensen niet bij kunnen. En het aandeel kinderen dat in de prostitutie terecht komt, neemt nog steeds toe. Naar schatting werken er 400.000 kinderen in de kinderprostitutie. Straatkinderen Wereldwijd is India ook het land met de meeste straatkinderen.

Alleen al in de steden leven elf miljoen kinderen op straat. Vaakzijn ze in de steek gelaten door hun ouders of verzorgers en zijn ze het slachtoffer van verwaarlozing, mishandeling en misbruik. Ook Mahima is door haar ouders al op jonge leeftijd in de steek gelaten. Ze konden de zorg voor haar niet meer betalen. Tijd voor kinderen Ook in Noord-India is veel armoede. Het percentage christenen in dit gebied is heel klein. Juist op deze plek zendt TWR een kinderprogramma uit in het Hindi. Het programma heet Bal Samay en betekent: ‘Tijd voor Kinderen’.

“Het is mijn verlangen dat God ‘Tijd voor Kinderen’ gebruikt om levens aan te raken en om kinderen te bereiken met Gods Woord door verhalen, hoorspel en liedjes.” Dat vertelt Abhilasha Samuel, een van de programmamaaksters van het programma. Brieven In het programma worden onderwerpen zoals armoede, kinderarbeid, bedelen en analfabetisme besproken. Dat gebeurt op een manier die past bij de leefwereld van kinderen. In het programma wordt aan kinderen uitgelegd wat hun rechten zijn op het gebied van bijvoorbeeld kinderarbeid en uithuwelijken. Daarnaast worden brieven van kinderen voorgelezen en wordt er direct in het programma voor ze gebeden. Bemoedigd “Dit programma is een antwoord op ons gebed”, vertelt Meena Raj, een andere medewerkster van het programma. “Het programma is een grote zegen voor de kinderen van Noord- India. Toen ik het voor het eerst hoorde, voelde ik me heel blij, want het komt echt tegemoet aan de behoeften van de kinderen. Ze worden erdoor bemoedigd en het leert de kinderen hoe, vanuit de Bijbel, om te gaan met allerlei moeilijke omstandigheden.” De producers van dit programma willen door het programma heen ook de ouders bereiken. Hen meer bewust maken van de waarde van hun kinderen in de ogen van God. In het Noorden van India zijn de meeste ouders analfabeet. Door de kinderen kunnen ook de ouders bereikt worden met het Evangelie.

Ondersteun het radioprogramma ‘Tijd voor Kinderen’ in Noord-India! Maak uw gift over op giro 77 23 42!

22-07-2007
Buitenland
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies