Bijbels voor de allerarmsten in India

In de Zuidoost Indiase deelstaat Andra Pradesh vindt een bijzondere opwekking plaats. Vele duizenden Hindoes zijn intussen tot geloof in de Here Jezus Christus gekomen. De meeste van deze mensen zijn arme Dalits, de zogenaamde “onaanraakbaren”, een naam die pijnlijk duidelijk maakt hoe laag hun maatschappelijke positie is. Maar Gods Geest trekt zich niets aan van doe naam, integendeel, Hij raakt hen aan met zijn reddende en bevrijdende kracht!

(foto: Operatie Mobilisatie)

IBS (Stichting International Bible Society Nederland) heeft nu het initiatief genomen om in samenwerking met de Stichting Hij Leeft Zending een actie op touw te zetten om de vele nieuwe broeders en zusters daar een Bijbel in hun eigen taal, het Telugu, te geven. Een Bijbel is voor deze arme mensen van onschatbare waarde, maar helaas ook onbetaalbaar. Daarom vragen wij u ons te helpen. Als u ook geraakt bent door dit goede nieuws uit India, help ons dan het Woord letterlijk en figuurlijk tastbaar voor hen te maken. Stort dan uw bijdrage op Rabobankrekening 35107935 of Postbankrekening 2519800 t.n.v. Stichting Hij leeft Zending met vermelding “Bijbels voor India”.

Voor de lokale verspreiding wordt samengewerkt met de Stichting Hermon Living Water Ministries welke organisatie de afgelopen jaren al 60 nieuwe gemeentes, midden in het gebied van de Dalits heeft gesticht.

Sinds 1947 bestaat het kastensysteem in India niet meer. officieel mag op basis van afkomst niet worden gediscrimineerd en is “onaanraakbaarheid” verboden.

Maar de werkelijkheid is anders. Zo anders, dat aan de zuidoostkust van India, in de deelstaat Andrha Pradesh, duizenden Dalits, zoals kastelozen of onaanraakbaren tegenwoordig worden genoemd, niet mochten profiteren van de internationale steun na de Tsunami in december 2004. Omdat Dalits niet tot enige kaste (mogen ) behoren, worden zij bijv. ook niet als vissers erkend en komen daarom ook niet in aanmerking voor enige overheidshulp waardoor er veel armoe onder hen heerst.

Het woord “Dalit” betekent “vertrapt” en dat zijn zij voor een belangrijk deel ook. Ze zijn PARIA’s die buiten het hindoe kastensysteem vallen. Op een bevolking van 1.1 miljard Indiërs gaat het om z’n 200 miljoen mensen welke dagelijks grote maatschappelijke weerstand onder vinden door kastendiscriminatie welke met geweld en al gepaard gaat.

Mahatma Ghandi heeft veel voor de Dalits betekend. Niemand droeg meer bij aan het afbrokkelen van het kastensysteem dan Ghandi.

Hij erkende dat Bijbels geloof de weg plaveit naar respect en de menselijke waardigheid van wie ook. Hij reisde met hen samen en nodigde hen uit om bij hem in te trekken. Ghandi gaf de “onaanraakbaren” zelfs een erenaam:Harijans,”kinderen van God”. En dat zijn ze ook!

“IBS-Nederland” wil samen met “Hij Leeft Zending” deze “kinderen van God”, parels in Gods hand, een Bijbel in hun eigen taal, het Telugu geven. Helpt u mee? God zegene U!

Een gezamenlijk initiatief van: www.hijleeft.nl; www.hetboek.nl; www.hlwm.org

14-11-2007
Buitenland
https://www.hijleeft.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies