Met de grote inzet van musici en zangeressen heeft ZOA-werkgroep Krimpen een prachtig onlineconcert neergezet. Inmiddels hebben honderden mensen genoten van psalmen, geestelijke liederen en muzikale intermezzo’s. Er is al 340 euro binnengekomen, maar de teller loopt nog op! Nieuwsgierig? Kijk dan hier naar het concert.
Van psalmen en Johannes de Heer-liederen tot opwekkingsliederen en instrumentale intermezzo’s, zoals het schitterende ‘Heuglijke tijding’: getalenteerde jonge mensen gaven een concert waar je ‘u’ tegen zegt.
Mark Brandwijk (piano), Arjan Wouters (orgel), Anne van Rijs (dwarsfluit en zang), Janette Otterspeer (zang) en Esther van Rijs (zang) tonen zo hun gepassioneerde inzet voor het werk van ZOA, en heel concreet voor noodhulp aan vluchtelingen in Colombia. Annet van Rijs vertelt meer over de betrokkenheid van de werkgroep in Krimpen aan den IJssel.
Hoe kwamen jullie op het idee van een online concert?
“Net als vorig jaar kon de huis-aan-huis collecte niet doorgaan. We weten dat dit een enorme inkomstenbron is voor ZOA. Omdat wij eigenlijk alleen de collecte en de kruidnotenactie jaarlijks organiseren, wilden we vorig jaar al iets anders erbij doen. Dat werd een live concert – dat kon vorig jaar met het oog op corona nog net. Er zijn een paar werkgroepsleden met bovengemiddeld muzikale kinderen, dus een concert was snel georganiseerd. We zochten sponsors en haalden een mooi bedrag op. Dit jaar was een live concert niet mogelijk, dus ontstond het idee voor een online ZOA Houd Moed concert. Eind mei hebben we het concert opgenomen in de Rehobothkerk in Krimpen aan den IJssel, en op 3 juli is het in première gegaan. We hopen dat veel mensen genieten van de prachtige muziek en dat hiermee een mooi bedrag wordt opgehaald voor de vluchtelingen die vanuit Venezuela naar Colombia zijn gevlucht.”
Kun je iets vertellen over de ZOA-werkgroep Krimpen aan den IJssel?
“De groep is ruim 25 jaar geleden opgericht. In de diverse kerken uit Krimpen werden wijkhoofden gezocht om de collecte te organiseren. En dat is nog steeds zo. Momenteel hebben we elf wijkhoofden. We zien elkaar niet vaak. We vergaderen een keer voor en een keer na de collecte. Daarnaast hebben we contact via de app en de mail. De vergaderingen zijn altijd reuzegezellig. We hebben meestal niet enorm veel te bespreken, dus als mensen snel weg willen kan dat, maar meestal blijft iedereen gezellig hangen. Ik denk ook dat het belangrijk is om op die vergaderingen meer te bespreken dat alleen het zakelijke. Het is goed dat we elkaar kennen en vertrouwen, dat er een vorm van verbinding is. Je merkt dat mensen het dan ook langer volhouden. We hebben een trouwe groep. Als werkgroepsleden stoppen, is dit omdat ze ondertussen 75 jaar zijn, of omdat ze het al twintig jaar doen en aan iets nieuws willen beginnen, of omdat het werk hen toch echt niet ligt. Er is niet veel verloop. De groep is nu bijna compleet… maar we zouden nog een wijkhoofd kunnen gebruiken!”
Kun je iets vertellen over jullie passie voor het werk van ZOA?
“Ik spreek hier even voor mezelf… ik voel me zo rijk en bevoorrecht dat ik in een van de rijkste landen ter wereld woon en daardoor enorm veel mogelijkheden heb. Ik realiseer me dat mijn leven er heel anders had uitgezien als ik bijvoorbeeld in Venezuela was geboren. Ik ben blij met de mogelijkheden die ik hier in Nederland heb, en wil mijn rijkdom, talenten en tijd graag delen met anderen.”
ZOA
Videostill – ZOA
09-07-2021
Muziek
https://www.zoa.nl