Nobuts theaterconcert Maria

Nobuts, Marieke Renes en Peter van Dijk spelen op 16 december (Oudehaske), 21 december (Veenendaal) en 23 december (Utrecht) het Theaterconcert ‘Maria, alleen als jij antwoordt’.

In ‘Maria’ zoomen band en acteurs in op die paar seconden die Maria heeft om een ongelofelijke boodschap van een wel heel bijzondere boodschapper tot zich door te laten dringen. In verwarring vraagt ze om bedenktijd, tekenen en antwoorden op heel veel vragen. Het ‘hoe zal dat geschieden’ wordt scherp duidelijk als de Engel Maria meeneemt naar wat komen gaat. Ze zal alles verliezen, maar uiteindelijk alles winnen.

Het is nog vroeg om er over na te denken, maar voorafgaand aan Pasen 2008 spelen de mannen van Nobuts graag weer ‘In Via Sacra’. Een bijna liturgisch theaterstuk met veertien songs aan de hand van de 14 Kruiswegstaties, waarbij je indringend wordt betrokken bij de kruisweg van Jezus; de Via Sacra. Sinds de eerste keer dat Nobuts ‘Ín Via Sacra’ uitvoerde hebben radio en TV meerdere malen aandacht besteed aan dit unieke project. Ook is het concert integraal op 3FM uitgezonden.

Bijzonder is dat het concert niet eindigt in een climax, in een ‘we want more’ of een feestelijk ‘Hij is verrezen’. Het eindigt in een absolute stilte. Bij de veertiende en laatste statie wordt Jezus in het graf gelegd en lijkt alles verloren. Er is namelijk geen feest, geen opstanding, zonder de kruisweg van het lijden en sterven die eraan voorafgaat. De overwinning op de dood volgt pas op Paasmorgen. Pasen is pas écht een feest als je de duisternis, die je helemaal opzuigt, hebt gevoeld. Volgens de band moet je ‘over Pasen niet te veel praten en zeker niet discussiëren. Het hele verhaal van kruis en opstanding moet je vieren’. Zó kun je meemaken wat niet uit te leggen valt. Boek nu In Via Sacra via info@nobuts.nl.

26-11-2007
Muziek
https://www.nobuts.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies