LOGOS HOPE vaart uit

Ruim drie jaar lang werd gesleuteld aan de oude veerboot: de voormalige NORRÖNA I. Het schip van OM, omgedoopt tot LOGOS HOPE, deed jarenlang dienst tussen Denemaken, IJsland, Faroer- en de Shetlandeilanden. Nu is het zendings- en boekenschip in wording onderweg van het Croatische Trogir naar Kiel in Duitsland voor de laatste fase van renovatie. Na deze fase is het schip dan klaar om de wereld in te gaan om met ruim 400 opvarenden het evangelie te verspreiden. Op www.logoshope.org is de reis via de webcam te volgen.

“We zijn een grote stap dichterbij onze droom om meer ruimte en gelegenheid te creëren voor onze bezoekers om de liefde van God te ervaren”, vertelt Bernd Gülker, directeur van OM Ships International. De in de Faroer Eilanden geregistreerde LOGOS HOPE zal gebruikt worden om hulp en hoop te brengen in landen waar de nood groot is. Honderden vrijwilligers zullen op dit schip actief zijn, waaronder ook een aantal uit Nederland.

De renovatie van de LOGOS HOPE was een megaproject waar honderden professionals en vrijwilligers aan gewerkt hebben. Zo is onder andere de accommodatie aan boord verbeterd, is er een nieuw ontvangstdek voor bezoekers geplaatst en is de brug opnieuw gebouwd. OM kreeg daarvoor 23 miljoen euro financiële steun van kerken, stichtingen en particulieren.

In Kiel zullen de laatste werkzaamheden plaatsvinden, dan zullen de ruimten in het schip gemeubileerd en gestoffeerd worden. Dit zal waarschijnlijk zes maanden gaan duren. “De aankomst van de LOGOS HOPE in Kiel is een grote mijlpaal op de weg naar de voltooiing van het project. We kijken met dankbaarheid terug op Gods genade en trouw. Mensen, financiën, plannen en gebeden zijn samengekomen om deze dag werkelijkheid te maken. We kijken met vertrouwen vooruit, want we weten dat God ons zal blijven leiden. We zien het moment dat het schip actief in dienst zal gaan steeds dichterbij komen,” zegt LOGOS HOPE Project Directeur Lloyd Nicholas uit Australië.

Vanaf 1970 hebben meer dan 37 miljoen mensen in meer dan 490 havens in 155 landen de OM-schepen bezocht.

05-12-2007
Buitenland
https://www.nl.om.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies