De hand van de Schepper

Vandaag was de hand van de Schepper bijna letterlijk zichtbaar in de natuur. Het spel van de zon en de witte takken in het bos was adembenemend mooi. Vanochtend was op verschillende plaatsen, met name in het zuiden van het land sprake van een sneeuwdek. Toch is er afgelopen nacht geen storing langsgekomen, want Nederland ligt nog steeds onder een krachtig hogedrukgebied.

De neerslag heeft te maken met mist die uitsneeuwt. Dit proces komt op gang als een deel van de mistdruppels bevriest. De ijskristallen die dan rondzweven, groeien aan ten koste van de mistdruppels die geleidelijk verdampen. Uiteindelijk zal de mist ter plekke helemaal verdwijnen en rest een wit landschap; dat stond inderdaad niet in de verwachting

Het heeft een paar dagen geduurd, maar eindelijk kwam de lang verwachte zon vandaag overal tevoorschijn. Het was het afscheid van een hogedrukgebied dat de hele week voor grijs en rustig weer heeft gezorgd.

De laatste officiële witte kerst (op beide dagen een sneeuwdek in De Bilt) dateert van 1981, toen we hier een sneeuwrijke december hadden met vooral een paar dagen voor kerst veel sneeuw. Tijdens de kerstdagen lag er in Midden-Nederland plaatselijk 20 centimeter.

22-12-2007
Kerk
https://www.teleweer.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies