Aanlokkelijk

Column – Op deze site vind je positief christelijk nieuws. Als columnist wil ik me hier graag bij aansluiten. Dus geen verhaal over wantoestanden op het christelijk erf of iets dergelijks. Daarom deze keer aandacht voor een positief onderwerp, waarover vermoedelijk al veel preken zijn gehouden. Op een preek van mij zit je vermoedelijk ook niet te wachten. Dat laat ik dus achterwege. Ik doel hierbij op de vrucht van de Geest. Je vindt deze genoemd in Galaten 5 vers 22.

Stel dat elke gelovige zo vervuld is van de vrucht van de Geest dat zijn/haar levenswandel aanlokkelijk wordt voor zijn/haar omgeving. Je kent toch de vrucht van de Geest? “Liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.” Waar je deze vindt daar wil een ‘buitenstaander’ toch bij horen! En als hij daar dan komt hoort hij het unieke Goede Nieuws!

Het is misschien te vergelijken met wat er in onze tuin gebeurt. Als je bij mij thuis de tuin bekijkt lijkt het in eerste instantie wat rommelig. De bladeren die in de herfst zijn gevallen liggen nog steeds op de grond. Bepaald geen netjes aangeharkte tuin. Maar als je wat langer blijft zal je zien dat onze tuin vrijwel de hele dag bezocht wordt door pimpelmezen, koolmezen, mussen, vinken, vlaamse gaaien, eksters, merels, groenlingen, roodborstjes en spechten. En het zaad dat op de grond is gevallen is dan weer voor een klein muisje dat we zo af en toe waarnemen. De vogels worden niet afgeschrikt door het rommelige karakter van onze tuin. Kennelijk vinden ze er iets dat hen aanlokt. En dat is ook zo. In een appelboom vinden ze netjes met pinda’s, een voedersilo met zaad en een opengewerkte kokosnoot. Waar de vogels naar op zoek zijn vinden ze bij ons in de tuin.

Vermoedelijk snap je nu wat ik bedoel. Als jij en ik (of ik en jij?) aan onze omgeving tonen/praktiseren wat wij door het geloof in de Heer Jezus hebben ontvangen, worden we aanlokkelijke christenen. Maar schrik dan niet als er ‘vogels’ van diverse pluimage komen. En daarnaast zingt elk vogeltje zoals het gebekt is. Dat is soms even wennen. Naast ‘geestelijk voedsel’ bieden wij hen dan ook een ‘geestelijk onderkomen’, zoals wij in onze tuin ook verschillende nestkastjes in de aanbieding hebben. Een roodborstje nestelt nu eenmaal niet in een nestkast voor een mees. Daar moet je even rekening mee houden…

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Willem van Leiden
15-02-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willenvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies