Kees Kraayenoord maakt nieuwe cd

Kees Kraayenoord en de band hebben de laatste maanden bijna elke dag in de studio gezeten met Henk Pool, de producer van het nieuwe Engelstalige album. De titel willen ze nog even geheim houden. Maar binnenkort meer daarover. Ze zijn zelf erg enthousiast over de songs en hoe de band het gespeeld en gezongen heeft.

Het management van Kees schijft in een nieuwsbrief: We hebben een klein overzichtje gemaakt van alle activiteiten in de afgelopen weken om je een idee te geven van wat er allemaal gaande is:

• Kees is naar Engeland gereisd waar hij met de zangproducer Chris Eaton alle vocals heeft opgenomen.

• Ook is hij samen met Henk Pool naar Praag afgereisd om aldaar het City of Prague Orchestra op te nemen wat op een paar nummers meespeelt.

• In de studio van (èn gecoacht door) Jay-P Beijersbergen heeft Arend geweldige mooie en smaakvolle gitaarpartijen opgenomen. Hij werd bijgestaan door nog een bijzondere gitarist, Michael Hodge. Michael is een Amerikaanse sessiemuzikant die in het verleden ook al gewerkt heeft met Paul Baloche.

• Mendel, Mark en Luca hebben de basis (bas en drums) opgenomen in de studio van Holger Schwedt, die zelf producer is van o.a. Marco Borsato en Bløf. Voor onze CD was hij de assistent van Henk Pool.

• Inmiddels hebben Joke en Denise extra vocals opgenomen. Verder heeft een door Kees samengesteld vriendenkoor in Leusden in de studio van Rob en Lee Ann Vermeulen voor extra live sfeer gezorgd op dit studiogeoriënteerde album.

• De afgelopen week was ‘toetsenweek’. André Bijleveld heeft het Hammond orgel ingeladen om in de studio van Henk in Amersfoort zijn onmisbare energieke aandeel te leveren. Denise heeft ook in Amersfoort zeer smaakvolle pianopartijen ingespeeld.

En dat is nog maar een greep van alle activiteiten die hebben plaatsgevonden.

Half februari zal Henk afreizen naar Nashville. Daar zal het album worden gemixt door Shane D. Wilson. Shane is een zeer ervaren, veel gevraagde mixer. Zo heeft hij nog het laatste Tim Hughes album gemixt. Ook Kees en onze vaste geluidsman Erik Koudijs zullen een paar dagen in Nashville zijn om dan uiteindelijk het eindresultaat te beluisteren. Het kan niet anders of dat moeten voor Kees en de zijnen hele spannende momenten zijn.

We hebben mooie plannen omtrent een presentatieconcert. Maar dat houden we nog heel even geheim…..

Een nieuwe CD kan niet zonder nieuwe hoes. Daar wordt op dit moment hard aan gewerkt. Ook wij zelf zijn heel benieuwd naar het eindresultaat.

Even een CD-tje maken is er niet meer bij. Het is veel en hard werken. Maar het is een feest om het te kunnen en mogen doen. We kunnen niet wachten het aan jullie te laten horen.


05-02-2008
Muziek
https://www.keeskraayenoord.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies