Nieuw event voor Noord Nederland: FESTIVAL316

FESTIVAL316 is een muziekfestival voor Noord-Nederland dat wordt georganiseerd door de stichting Unite in Christ. Het festival wordt dit jaar voor het eerst gehouden en het belooft een geweldig succes te worden. Vanuit binnen- en buitenland worden de beste christelijke bands geboekt om een geweldig feest te houden. Onder hen: DJ Andy Hunter.

Een nieuw grootschalig, christelijk event: FESTIVAL316. Geeske Boeve, van organisator ‘Unite in Christ’, vertelt vol trots waarom er nog een festival bij komt: “We hadden eerst het plan om een keer een laagdrempelige jeugddienst te organiseren. Elk jaar wordt in Ureterp het seculiere Oerrock festival gehouden en daar komen veel mensen op af. Toen zeiden we tegen elkaar: het is misschien ook wel een idee om de tent van Oerrock te gebruiken, daar kunnen 3500 mensen in. We hebben die commissie gevraagd en het mocht, ze vonden het zelfs een leuk idee! Terwijl niemand in die commissie christen is! We wilden een festival organiseren op dezelfde manier, maar dan voor God. We doen dan ook niet aan zoetsappige aanbidding, maar we gaan voor een breed repertoire met verschillende muziekstijlen. We laten zien dat we met hetzelfde genre muziek als op het Oerrock festival God kunnen loven en prijzen.”

Geeske vertelt dat FESTIVAL316 meer is dan 3500 jongeren in een tent. “We willen jongeren met verschillende kerkelijke achtergronden bij elkaar brengen, maar ook jongeren die niet geloven. En we willen ze kennis laten maken met populaire christelijke muziek en laten zien hoe mooi geloven is. Het getal 316 in de naam van het festival slaat op de tekst in Johannes 3:16. Iedereen is dus welkom op 17 mei!”.

FESTIVAL316 is een muziekfestival voor Noord-Nederland dat wordt georganiseerd door de stichting Unite in Christ. Het festival wordt dit jaar voor het eerst gehouden en het belooft een geweldig succes te worden. Vanuit binnen- en buitenland worden de beste christelijke bands geboekt om een geweldig feest te houden. De bands worden geboekt door artistbooker Wilfred Stegehuis, een bekende naam in de christelijke muziekwereld.

Het festival wordt gehouden op het terrein aan de Leidyk in het makkelijk bereikbare Ureterp. Er is een mooie samenwerking ontstaan met de organisatie van het Oerrock festival wat een week later op dit terrein gehouden wordt. Er is plaats voor zo’n 3500 mensen en er zal uiteraard voor alle faciliteiten worden gezorgd. Kom dus 17 mei genieten van dit unieke evenement in het noorden!

Wat is stichting Unite in Christ:

Wij zijn U.I.C: ‘Unite in Christ’. Unite betekent letterlijk: ‘Verenigen’. Ons doel is om ons met elkaar in Christus te verenigen. Met elkaar betekent: alle christenen! Daarnaast willen we ook juist onze deuren wagenwijd open zetten voor niet-christenen. Met als doel om uiteindelijk eensgezind en voortdurend herenigd te zijn in onze Here Jezus Christus, oftewel: United In Christ!!!

Missie van FESTIVAL316:

– Christenen vanuit alle stromingen samenbrengen om te luisteren naar en te zingen over God en al Zijn macht en glorie.

– Christenen vanuit alle stromingen contact laten leggen met elkaar.

– De wereld laten zien dat het geweldig is om Jezus te volgen.

– Een verantwoord christelijk feest neerzetten voor (in ieder geval) het noorden van Nederland.

– Naast een feest voor God moet er ook ruimte zijn voor persoonlijke zorg in de vorm van een gesprek, een gebed of iets anders wat nodig is.

– Jongeren en ouderen enthousiast laten worden voor het werk van God, wat Jezus voor ons gedaan heeft en hoe de Geest in ons wil werken.

– Kortom: het evangelie uitdragen

Het programma zal ongeveer duren van 19:30-00:00. De tent zal ongeveer vanaf 18:00 uur open zijn. Tussen 19:30 en 00:00 zullen veel verscheidene bands langskomen. Voor ieder is er wel een genre. Denk aan rock, worship, dance. Ga maar door. We proberen een zo gevarieerd mogelijk programma neer te zetten. Zoals eerder te lezen wordt dit gedaan door Wilfred Stegehuis

DJ Andy Hunter – ‘s Werelds bekendste christelijke DJ. Deze Britse DJ maakte o.a. muziek bij bekende films. Kijk op www.andyhunter.nl.

The Gentlemen – Zeer populaire funkrockband uit Engeland. Kijk op www.the-gentlemen.co.uk.

Matthijn Buwalda – Nederlandse aanbiddingszanger met rakende teksten. Kijk op www.matthijnbuwalda.nl.

Make up your mind – een skapunkband uit het westen van het land. Kijk op www.makeupyourmind.nl.

19-03-2008
Muziek
https://www.festival316.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies