Debuutalbum FIND ME van nieuw Nederlands talent IRMA

Na een intensieve tijd zal eind april het Engelstalige debuutalbum FIND ME van IRMA in Europa uitkomen. IRMA (25) is een Nederlandse zangeres en songwriter. Naast de release van haar album zal in Amerika het nummer “Never gonna give up on you” van haar nieuwe cd uitgebracht en gepromoot gaan worden. De Amerikanen waren erg onder de indruk van haar album en besloten dit nummer als single uit te brengen. (foto: Peter van Vught).

Begin vorig jaar bracht IRMA haar eerste single uit. Sindsdien is ze druk geweest met het schrijven van nieuwe teksten, studio-opnames en optredens. IRMA schrijft haar nummers zelf in samenwerking met (inter-)nationaal succesvolle songwriters. Aan dit album schreven de Engelse songwriters Chris Eaton en Bruce R.F. Smith en de Nederlandse Ralph van Manen (producer van het album) mee.

FIND ME is een album met verschillende stijlen. Van gevoelige songs waar IRMA erg veel emotie in legt, tot knallende rocknummers waarbij ze haar frustraties uitschreeuwt. Door deze verschillende stijlen te combineren en door haar indrukwekkende stem en klankkleur is FIND ME een uniek album geworden. Het publiek krijgt met FIND ME de kans IRMA te vinden, omdat de cd ook haar eigen verhaal is. IRMA wil haar publiek ook graag wat meegeven met haar teksten. Sommige gaan expliciet over God, andere minder duidelijk, maar daardoor kan ze wel een groot publiek bereiken met deze boodschap.

Op 25 april wordt het album aan het publiek gepresenteerd tijdens een concert in Theater Cultura te Ede. De release van het album werd eerder uitgesteld wegens ziekte van IRMA. Het nieuwe talent heeft lang moeten wachten voordat haar eerste album uit zou komen. Ze heeft zelf lang moeten zoeken naar een eigen stijl en er is veel tijd in de opnames gaan zitten. Maar alle moeite is niet voor niks geweest; FIND ME is een geweldig album geworden, en daar is IRMA erg blij mee.

Samen met haar geweldige band, stuk voor stuk professionele muzikanten, zette ze al geweldige optredens neer in het hele land. “En dat moeten er natuurlijk nu nog veel meer worden”, zegt IRMA, “we hebben er zin in en willen graag spelen”. Maar gaat dat lukken zonder grote platenmaatschappij of een programma als Idols? IRMA denkt van wel: “Vanaf de Soundmixshow ben ik bezig met het opbouwen van een eigen plek in de muziekwereld. Ik heb nu mijn eigen teksten en sound en denk dat ik me daardoor onderscheidt. We zijn zonder grote maatschappij met een onafhankelijk label begonnen en doen ons best. We promoten het album zoveel mogelijk op internet en bij radiostations. En dan hopen we maar dat men het oppakt. Meer kun je niet doen. Het blijft natuurlijk moeilijk en valt ook vaak tegen, maar we gaan gewoon door! Ik heb dit talent gekregen en ik zing voor mensen omdat ik dat het mooiste vind om te doen. En dat zal ik blijven doen zolang ik kan, wat er ook gebeurt.”

IRMA probeert aandacht te krijgen voor haar stem en muziek zonder een grote platenmaatschappij of talentenjacht-programma achter zich. Irma is lange tijd bezig, niet op zoek naar het snelle succes, maar werkt aan een basis voor een langere carrière in datgene wat ze het liefste doet; zingen. Kortom, een nieuw talent, dat echtheid uitstraalt.

18-04-2008
Muziek
https://www.findirma.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies