Topartiesten in De Kroeze Danne

Stephen Hill en Woody Wright (foto) zijn de publiekstrekkers van een southern gospelmuziekweekend dat plaatsvindt van vrijdag 27 juni tot en met zondag 29 juni 2008 in conferentiecentrum De Kroeze Danne in Ambt-Delden.

Southern gospelmuziek, een sterk countrygetinte vorm van gospelmuziek waarin het accent ligt op close harmony zang, kan zich in Nederland in een steeds grotere populariteit verheugen. Bill Gaither gaf in maart met een aantal van zijn Homecoming Friends een succesvol concert voor duizenden enthousiaste bezoekers in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy.

Liefhebbers van het genre kunnen binnenkort een weekend lang genieten van verschillende optredens in een prachtig natuurgebied in Twente.

Maranatha Christian Music Store een (internet)winkel in Bodegraven die zich specialiseert in Gaither- en Southern Gospelmuziek, organiseert voor de derde keer een gospelmuziekweekend met internationale en nationale artiesten.

Uit Amerika komen Stephen Hill en Woody Wright, twee artiesten die behoren tot de Homecoming Friends die veelvuldig te zien en te horen zijn op de DVD en CD-projecten van Bill Gaither. Zij zullen op de zaterdagmiddag optreden.

Amerikaanse toppers op zaterdagmiddag

Stephen Hill werkte als zanger en gitarist met gospelartiesten zoals Mark Lowry, Ben Speer, Ernie Haase, Walt Mills, Jessie Dixon, Dottie Rambo en natuurlijk Bill Gaither, maar ook met seculiere artiesten waaronder Dolly Parton, Tammy Wynette, Vern Gosdin, Don McLean, Nancy Sinatra en Lynn Anderson.

Met zijn liederen over liefde, geloof en vertrouwen in God heeft Stephen Hill vele harten mogen raken in Amerika, Canada, de Britse Eilanden en Zuid-Afrika. “Ik wil dat mensen weten dat Jezus Christus om hen geeft”, zegt Stephen. “Ongeacht wat hun vraag of probleem is: Jezus is het antwoord.”

Ook Woody Wright neemt een schat aan muzikale ervaring mee. Hij werkte samen met topartiesten als Reba McEntire, Vince Gill, Ray Stevens en natuurlijk Bill Gaither. Verschillende gospelartiesten namen liedjes van hem op. Zijn optredens kenmerken zich door een enorme energie en een gezonde dosis humor.

Zijn inspirerende levensverhaal zal iedereen eraan herinneren dat God van ons houdt en wonderlijke plannen voor onze levens heeft.

Wim Pols verzorgt op zaterdagmiddag de presentatie van het concert.

Nederlandse gospelartiesten op vrijdagavond

Het weekend begint op vrijdagavond met optredens van southern gospelartiesten uit Nederland zoals René Diekman, bekend van zijn fraaie vertolkingen van Elvis’ gospels. Het mannentrio Freedom Song zingt southern gospel in tradionele arrangementen. De drie dames van 3Four1 met hun gitarist Rob zijn van de partij evenals de familiegroep Growing Together, het duo Sylvano & Marina Rosenberg en Mills Family & Friends, een gelegenheidsgroep met zangeressen, zangers en muzikanten bekend van onder andere de Country Trail Band, Wervelband, Power Praise Band en Gospel Boulevard. Het wordt een avond vol muzikale variatie met artiesten die een gezamenlijk verlangen hebben om door hun muziek de liefde van de Here Jezus door te geven aan de bezoekers.

Gevarieerd programma

Naast het muzikale programma zijn er op zaterdagmiddag een drietal workshops en ‘s avonds is er een barbecue en een sing-in bij een kampvuur. Op zondagmorgen is er de homecoming dienst onder leiding van Sandra van der Molen. De muzikale begeleiding is in handen van Mills Family & Friends en de spreker deze morgen is evangelist Henk van Zon, die het TV programma Without Limits brengt op de zenders Family7, NCRV-Geloven en TBN Europe. Family7 maakt TV-opnamen van het MCMS muziekweekend 2008 in samenwerking met Transvision.

Mix van cultuur en natuur

Kaarten voor het gehele weekend of voor de afzonderlijke dagen zijn te reserveren via de website www.mcms.nl/muziekweekend. Voor informatie kunt u bellen met: Maranatha Christian Music Store, telefoonnummer 0172 -614981.

Vakantie- en Conferentiecentrum De Kroeze Danne aan de Kappelhofsweg 4, Ambt Delden ligt in een prachtig natuurgebied op één van de mooiste plekjes in de Hof van Twente. De Kroeze Danne biedt verschillende mogelijkheden voor overnachting gedurende het weekend. Accommodatie is te boeken via het telefoonnummer 074 – 3771111. Deze locatie in samenhang met het gevarieerde programma garanderen een heerlijk weekend met een mooie mix van cultuur en natuur.

25-04-2008
Muziek
https://www.mcms.nl/muziekweekend

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies