Sjofar geeft concert in Amersfoort

Sjofar, het koor van André Rave uit Amersfoort geeft op zaterdag 24 mei a.s. een voorjaarsconcert. Het concert vindt plaats in kerkelijk centrum DE BRUG in Amersfoort. Schuilenburgerweg 2. Zaal open om 19.30, het concert begint om 20.00 uur.

De sjofar is een ramshoorn. In de bijbel werd de sjofar geblazen als God zijn volk opriep, het was de stem van God. Voor de ramshoorn moest een dier opgeofferd worden. Het wijst terug naar de ram die de plaats in nam van Isaäk, toen Abraham Isaäk moest offeren. Tevens verwijst dit naar Christus die ons plaatsvervangende offer is.

Sjofar is een jong en enthousiast koor met ca. 35 leden. Koorleden die vanaf het begin van Sjofar lid zijn (al meer dan 30 jaar), maar ook leden die sinds enkele maanden het plezier van zingen bij Sjofar hebben ontdekt. En koorleden die na omzwervingen steeds weer bij Sjofar terugkomen. Dat is kenmerkend voor de bijzondere sfeer in het koor.

Sjofar heeft in de 30 jaar van haar bestaan een uitgebreid en gevarieerd liederenrepertoire opgebouwd. Het bestaat voornamelijk uit Nederlands- en Engelstalige muziek met enige gospelinvloed. Het gaat hier zowel om enthousiaste up-tempo liederen als om meer ingetogen nummers. Om een beeld te geven wij een kleine greep uit dit koorrepertoire: Wij zingen onder andere: “Vrede van God”. Gods vrede wordt iedereen toegewenst in dit lied.

In “Lean on me”, vragen we om Gods steun bij alles wat wij doen, want Hij alleen kan ons in veiligheid doen leven.

Meer uptempo liederen zijn “Ceep the candle burning” en “You are holy (Prince of peace)”.

Het koor repeteert op de dinsdagavond van 20.00-22.00 uur in kerkgebouw De Hoeksteen (achter winkelcentrum Schothorst).

Sjofar treedt gemiddeld 12 keer per jaar op in kerkdiensten, (bejaarden)tehuizen en in eigen concerten.

Wil je eens meezingen dan ben je van harte welkom op onze repetitie avond in het Kerkelijk Centrum de Hoeksteen,

Aan het Klaartje Donzepad 59 in Amersfoort. We beginnen om 20.00 en stoppen om 22.00 uur, rond 21.00 is er koffie of thee

Heb je vragen of interesse, neem dan contact op met: Sjofar tel. 033-4617276

13-05-2008
Muziek
https://www.sjofar.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies