Super Saterday

Column – Het is vandaag Super Saterday en ik vind dat ik daar wat over moet schrijven. Hoor jij ook tot die mensen die voor dag en dauw al voor de deur van een warenhuis zitten of liggen om, zodra de deuren open gaan, naar binnen te stormen om hun slag te slaan? Gelokt door de advertentie, gelokt door megakortingen en misschien nog wel door meer.

Overgewaaid

Het is volgens mij opvallend hoe snel deze bijzondere dag, overgewaaid vanuit Amerika, naam heeft gemaakt in onze samenleving. Je kunt zeggen wat je wilt, maar er gaat iets magisch uit van de naam Super Saterday. De zaterdag bij uitstek. Van alle 52 zaterdagen in een jaar is dat de zaterdag die er met kop en schouders bovenuit steekt. Niet gehinderd door enige kennis vermoed dat dat deze naam veel waardering zal krijgen vanuit de reclamewereld. Daar kan je mee tevoorschijn komen.

Niet zo’n sterke naam

Ik wil een overstapje maken en de schijnwerper zetten op een andere bekende dag. Niet op een zaterdag, maar op vrijdag. De naam die ik nu op het oog heb wordt steeds minder bekend. Vanuit een reclamestrategie misschien niet zo’n sterke naam. Vraag het de gemiddelde Nederlander en hij/zij zal niet weten waar je het over hebt. Weet je wat ik bedoel? Goede Vrijdag.

Gratis

Geen dag van hoge kortingen. Nee, het gaat veel verder. Het gaat om ‘gratis’. Daar wordt je even stil van. Misschien schrik je er wel van dat ik hier het woord ‘gratis’ verbind met Goede Vrijdag. Laat ik het je daarom snel uitleggen. Het krijgen van eeuwig leven kost je niets. Die prijs is volledig, voor 100% door de Heere Jezus betaald. Met zijn eigen leven. Door je zonden te belijden en in Zijn verlossingswerk op Golgotha te geloven krijg je uit genade eeuwig leven.

Welke van de twee dagen steekt er voor jou met kop en schouders bovenuit?

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Henk-Jan Oudenampsen
28-09-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies