Bouw leefhuis Mongolië bijna van start

Het stuk grond dat Stichting Eyes and Hands begin dit jaar in het Mongoolse dorp Öndörhaan kon aankopen ligt er nu nog verlaten bij. Maar dat duurt als het goed is niet lang meer. Want de bouwtekeningen liggen klaar en worden nu in detail uitgewerkt. Het is de bedoeling dat de bouw van het leefhuis in september start en nog voordat de strenge winter invalt in gebruik kan worden genomen.

Marco van der Straten, voorzitter van Eyes and hands, licht toe “Dat is echt goed nieuws. Want in het leefhuis heeft de christelijke gemeente in het dorp straks de ruimte om samen te komen, kunnen twee maal per week 50 kinderen uit de armste gezinnen een voedzame maaltijd krijgen en kunnen steeds zo’n twintig mensen enkele maanden intern discipelschapstraining volgen. Zo investeren we met elkaar in de toekomst van veel gezinnen in Mongolië! En dat is belangrijk, want het land kent erg veel gebroken gezinnen en armoede. Veel nieuwgelovigen willen graag leren hoe ze kunnen groeien in hun geloof. Die mogelijkheid kunnen we ze straks bieden, onder leiding van Hanneke van Dam die daar woont en werkt, samen met haar Mongoolse team.” Op vrijdag 3 oktober organiseert Eyes and Hands om 19.00 uur in De Hoeksteen in Maarssen een Benefietfeest. Marco: “ We zijn blij met de steun van zoveel mensen om dit project te realiseren. Van de benodigde 85.000 euro is al 75% ontvangen of toegezegd. Graag willen we dat op het Benefietfeest met elkaar vieren en God danken voor Zijn zegen.” Op www.eyesandhands is alle informatie te vinden over de bouwplannen (inclusief foto’s van de bouwtekeningen) en het Benefietfeest.

Vorige maand bezocht Marco samen met medebestuurslid Wim van Schaik het gebied. Marco: “We zijn enthousiast over de bouwplannen die klaarliggen. Het is ons natuurlijk niet te doen om het gebouw op zich, maar om wat daar straks kan plaatsvinden. Het biedt veel mogelijkheden voor de christelijke gemeente in het Mongoolse dorp om de Bijbelse waarden uit te leven en samen te groeien in het leven met God. Er is zoveel nood, we hebben weer zoveel verhalen gehoord over de vernietigende gevolgen van alcoholmisbruik. Veel kinderen worden aan hun lot overgelaten en hebben groeiachterstand door te weinig gezonde voeding. De laatste maanden is het ook nog eens kurkdroog in het land, zodat het vee niets te eten heeft. Zeker voor de nomaden die van hun vee afhankelijk zijn maakt dat het toch al zware leven extra moeilijk. Graag willen we vanuit het leefhuis hoop brengen op de Mongoolse steppe.” Eyes and Hands zoekt mensen die willen helpen om de laatste bouwmaterialen te kopen. Zij kunnen een bijdrage overmaken op Postbank 4417334 t.n.v. Stichting Eyes and Hands, Zwolle o.v.v. leefhuis Mongolië..

Meer informatie, een reisverslag en foto’s zijn te vinden op www.eyesandhands.nl.

24-06-2008
Buitenland
https://www.eyesandhands.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies